Banner 980x90

Gjensidige Baltic: Ceļojumu apdrošināšana bieži ir spontāns pēdējā brīža pirkums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Kopš jūlija sākuma AAS "Gjensidige Baltic" saviem klientiem piedāvā iespēju ceļojumu apdrošināšanu iegādāties jebkurā diennakts laikā interneta vietnē "labapolise.lv". Dati par klientu aktivitāti liecina, ka ceļojumu apdrošināšana bieži ir spontāns, pēdējā brīža pirkums, kas lielākoties tiek izdarīts darba dienu vakaros, īsi pirms plānotā brauciena. 

Dati par ceļojumu apdrošināšanas iegādi liecina, ka joprojām apmēram trešā daļa no tiem Latvijas ceļotājiem, kas savus atpūtas braucienus uz ārzemēm plāno paši, neizmantojot tūrisma kompāniju pakalpojumus, par apdrošināšanas polises nepieciešamību atminas vien brīdī, kad ir notikusi kāda nelaime.

"Īpaši bieži bez ceļojumu apdrošināšanas iedzīvotāji dodas braucienos uz tuvējām kaimiņzemēm – Lietuvu un Igauniju. To saistām ar faktu, ka daudzi ceļojumi ir organizēti spontāni un, ja atminēties par viesnīcu vai transporta nomu šķiet būtiski, apdrošināšanas polise var arī aizmirsties. Šobrīd klientiem esam radījuši iespēju polisi iegādāties arī ārpus oficiālā darba laika, ātri un ērti. Viss, kas nepieciešams ir interneta pieslēgums. Turklāt internetā ceļojumu apdrošināšanas polise ir par 15% lētāka, kas ir patīkams fakts mūsu klientiem," informē AAS "Gjensidige Baltic" Atbalsta speciāliste personu apdrošināšanas veidos Krista Buļa. Viņa atzīst, ka pēdējo mēnešu satraucošie notikumi gan Turcijā, gan arī Francijā vēlreiz uzskatāmi parāda, ka apdraudējums var rasties ļoti pēkšņi - brīdī un vietā, kur tas netiek gaidīts. Tādēļ piemērotai seguma polisei ir būtiska nozīme, kas, notiekot nelaimei, var aiztaupīt negaidītus izdevumus, un palīdzēt grūtā brīdī.

"Esam parūpējušies par to, lai visās Gjensidige ceļojumu apdrošināšanas polisēs būtu iekļauti arī ar aktīvo atpūtu saistītie riski, kā arī gluži ikdienišķas situācijas, kas var gadīties ikvienam un nereti apdrošinātājiem nav segto risku kategorijā. Tai skaitā, mēs palīdzam arī situācijā, kad esot ceļojumā, gadījies pārlieku ilgi uzturēties intensīvā saulē un gūt apdegumus. Arī reizēs, kad neierastas pārtikas dēļ radušās saindēšanās pazīmes vai notikusi saslimšana ar kādu mūsu reģionam neierastu, bet ceļojuma galamērķī izplatītu saslimšanu, mēs klientam palīdzam. Protams, mūsu polisēs ir iekļauti arī repatriācijas izdevumi, kas traģiskas nelaimes gadījumā pat no Eiropas valstīm veido apmēram 10 000 eiro lielus izdevumus, bet no tālākiem reģioniem vēl daudzkārt lielākus. Esam parūpējušies, lai Gjensidige ceļojumu apdrošināšanas polises segums būtu pilnīgs un šobrīd tiek darīts viss, lai interneta vietnē "labapolise.lv", tās iegāde būtu parocīga," skaidro Krista Buļa. Viņa atgādina, ka aktīvās atpūtas cienītājiem Gjensidige piedāvā ceļojumu apdrošināšanu bez papildus piemaksas, taču klientiem, izvēloties sev piemērotāko polises veidu tomēr ir lietderīgi iepazīties ar tās segumu. Internetā, izmantojot ceļojumu apdrošināšanas kalkulatoru var aprēķināt polises izmaksas un katrs klients var izvēlēties kādu no trim sev piemērotākajām apdrošināšanas programmām.

Standarta programmā ir iekļauti medicīniskie un repatriācijas izdevumi, kā arī ceļojuma dokumentu aizvietošana. Savukārt, Lux un VIP programmas piedāvā plašāku risku segumu.

Jau tuvākajā laikā Gjensidige ceļojumu apdrošināšanas polises segumā tiks iekļauts arī terorisma risks, kas iepriekš noteikumos tika minēts kā viens no ārkārtas, jeb force majeure gadījumiem, kas apdrošināšanas polisē nav paredzēts.

"Būtiskākais, kas klientam jāatminas ir vien tas, ka polise ir jāiegādājas pirms ceļojuma sākuma, pat ja brauciens tiek ieplānots vēlā darba dienas vakarā. Esot galamērķī polisi iegādāties nebūs iespējams, tā jāpērk pirms šķērsota Latvijas robeža," padomu sniedz Krista Buļa. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)