Banner 980x90

Izbaudi kustību un spēles prieku lāzerpeintbola laukumā

Foto: GunsNLasers.lv
Foto: GunsNLasers.lv
Digitālajā informācijas laikmetā, kad teju puse dzīves paiet virtuālajā pasaulē, ir īpaši svarīgi atrast laiku kopīgām aktivitātēm ar draugiem vai ģimeni, labi izkustoties. Un kas gan var būt vēl labāka atpūta, izkustēšanās un spēles azarts kā viens kārtīgs veco labo laiku kariņš modernā veidolā – lāzerpeintbols! Adrenalīns, endorfīnu lādiņš, kustību prieks un komandas gars – to visu sniedz lāzerpeintbols svaigā gaisā. Tālāk ir daži biežāk uzdotie jautājumi (un atbildes uz tiem).

Kas ir lāzerpeintbols?
Īsumā lāzerpeintbols ir peintbola jaunākais, stilīgais brālis – tā pati skriešana, šaušana un taktika, bet nekādu zilumu, šmuces un maksas par munīciju. Šī spēle būs pa prātam pat visšvītīgākajiem pilsētas kundziņiem un dāmītēm – lāzerpeintbola ierocis piestāvēs pat pie vishipsterīgākās bārdas un smukākajām kurpītēm. Atliek vien taktiski izvēlēties slēpņus un uzbrukt īstajā brīdī!

Kā tiek spēlēts lāzerpeintbols?
Pirmais un svarīgākais uzdevums – pieteikt spēli, piezvanot vai rakstot uz e-pastu, un pēc tam ierasties spēles norises vietā, kur profesionāli spēles vadītāji/treneri visu pastāstīs un palīdzēs iejusties spēles gaisotnē.
Īsumā par norisi
Ierašanās spēles norises vietā. Tas, protams, ir jāpaveic saviem spēkiem. "Guns n Lasers" Rīgā piedāvā četras vietas, kur spēlēt, ikviens var izvēlēties sev ērtāko vietu (un, kad spēle būs aizrāvusi tā, ka ne brīvdienas bez tās, tad droši var izmēģināt visas).
     • Andrejsalas peintbola un lāzertaga parks.
     • Mežaparka peintbola un lāzertaga parks. Šis parks atrodas bijušajā militārajā bāzē. Īstā gaisotne īstam kariņam.
     • Zaķusalas peintbola un lāzertaga parks. Šis parks atrodas senās muižas drupās. Labākā vieta, kur izspēlēt kādu scenāriju par civilizācijas bojāeju un cilšu kariem vecās pasaules drupās.
     • Iekštelpās – Juglas lāzertaga parks. Juglā lāzerpeintbols tiek spēlēts bijušajā Juglas Manufaktūras rūpnīcā. Īsti Holivudas stilā (kur visos trilleros izšķirošās cīņas nez kāpēc tiek izcīnītas pamestu rūpnīcu teritorijās).
Spēles komplekta iegāde. Lai varētu nodoties azartiskajai spēlei, vispirms ir jāiegādājas spēles komplekts. Tas arī viss, par ko ir jāmaksā. Spēles komplektā ietilpst viss spēlei nepieciešamais:
     • infrasarkano staru ierocis (LaserWar);
     • galvas saite, kas ar sensoriem uztvers trāpījumus un attiecīgi ar vibrāciju signalizēs spēlētājam, ka ir saņemts "nāvējošs ievainojums";
     • pasākuma vadītāja/tiesneša/trenera konsultācijas un pakalpojumi spēles laikā;
     • papildu atribūti atkarībā no izvēlētā scenārija;
     • par papildu samaksu pieejamais aprīkojums – maskēšanās tērps, dūmu granātas.
Lāzerpeintbols – kad ir sagādāts nepieciešamais aprīkojums, atliek vien sadalīties komandās un mesties laukumā. Spēle tiek spēlēta ar pieredzējušiem spēles vadītājiem. Spēles vadītāji arī sagatavo misijas ar īpašu aprīkojumu (piemēram, mīnām, kas jāatmīnē vai, tieši otrādi, jāuzstāda), kontrolpunktiem, kas jāieņem, un tamlīdzīgi. 
Spēles mērķis – līdzīgi kā peintbolā, lāzerpeintbols ir visai klasiska kariņu spēle, kur svarīgi ir neitralizēt pretinieku komandu, nezaudējot savu spēles dzīvību. Spēlē tiek izmantoti infrasarkano staru ieroči un īpaši uztvērēji, kas signalizē par saņemtu ievainojumu. Nav ne zilumu, ne skrāpējumu, ir tikai vibrācija, kas liecina par veiksmīgu trāpījumu. Dzīvību var atgūt bāzē, savukārt, lai izslēgtu negodīgas spēles iespēju, ievainotajiem dalībniekiem automātiski tiek deaktivizēts spēles ierocis, tādējādi zombiju kariņi netiek spēlēti – cīnās tikai "dzīvie".
Pēc spēles, kad uzvarētāji noskaidroti, katrs spēles dalībnieks saņem diplomu ar personīgajiem rezultātiem, ko vēlāk var salīdzināt ar iepriekšējiem diplomiem un vērot savu progresu. Kā arī ir pieejamas vietas piknikam, kur atpūsties pēc spēles un kopā ar pārējiem pārrunāt piedzīvoto, spilgtākos brīžus un asākās emocijas.

​Foto: GunsNLasers.lv​Foto: GunsNLasers.lv


Kādām grupām lāzerpeintbols ir piemērots?
Tā ir komandu spēle, kurā var piedalīties ikviens neatkarīgi no vecuma vai dzimuma. "Guns n Lasers" parkos spēle tiek piedāvāta dažādām grupām un kolektīviem.
Korporatīvie pasākumi – izcila iespēja būt komandā ar foršajiem kolēģiem un ielaist virtuālu lodi sānā tiem, kas ikdienā kaitina ar sīkumiem. Šāda fiziski aktīva spēle ne vien mazina spriedzi un ļauj izlādēt emocijas neitrālā vidē, bet arī saliedē kolektīvu un veido lieliskas kopīgas atmiņas.
Dzimšanas dienas – var grilēt majonēzē iemarinētu šašliku pie pirts, bet var arī uzvilkt maskēšanās tērpu un izaicināt sevi un savus viesus trasē! Šāda dzimšanas dienas ballīte būs ne vien aizraujoša un neparasta, bet arī nedraudēs ar paģirām un liekajiem kilogramiem. Spēles mielastu pēc cīniņa var baudīt turpat netālu no spēles laukuma labiekārtotās piknika vietās, gremdējoties atmiņās (un līdzpaņemtajos gardumos).
Vecpuišu ballītes – kas gan vēl labāk var sagatavot laulības dzīvei kā viena kārtīga taktiskā spēle, kur jāpieveic pretinieki un jāsaglabā sava spēles dzīvība. Īstā vieta, kur izlādēt enerģiju un nodoties adrenalīna lādiņam.
Vecmeitu ballītes – tie ir banāli stereotipi, ka vecmeitu ballītes būtu jāpavada striptīzklubos vai krogos! Topošajai līgavai ir svarīgi izskatīties lieliski savā lielajā dienā, un kas gan var būt vēl labāks veids, kā tikt galā ar dažām liekām kalorijām, kā aktīva šaudīšanās ar ieročiem, kas neatstāj nekādas pēdas? Un ballīti var turpināt turpat pie spēles laukuma, piknika placī baudot līdzpaņemtos gardumus un izbaudot endorfīnu lādiņu.
Lāzerpeintbols bērniem – spēle tiek spēlēta ar pilnīgi nekaitīgiem ieročiem, un to var spēlēt jau no 4 gadu vecuma! Kopā ar ģimeni, klases biedriem vai draugiem. Virtuālo datorspēļu vietā ir iespēja izbaudīt īstu kustību prieku, azartu un neviltotas emocijas, kam virtuālā realitāte nestāv līdzi.
Spēles ar draugiem – ikvienā draugu kolektīvā reizi pa reizei uzvirmo vēlme pēc kopīgiem piedzīvojumiem. Lāzerpeintbols ir ideāli piemērots draugu grupām – spēles vadītājs dos dažādas misijas un uzdevumus, atliek vien pielādēt ieroci un mesties spēles laukumā. Spriedze un ātrums – uzvarēs labākie!
Izbraukuma pasākumi – Rīgā ir pieejami veseli četri spēles laukumi, bet, ja ar to vēl nav gana, lāzerpeintbols var arī doties izbraukuma sesijās! Atliek vien izvēlēties vietu, un spēles laukums tiks izveidots tieši tur, kur vēlaties. Izcils papildinājums dzimšanas dienu ballītēm, korporatīviem pasākumiem vai dzimtas salidojumam!

​Foto: GunsNLasers.lv​Foto: GunsNLasers.lv
Kāda fiziskā sagatavotība ir nepieciešama?
Būtībā – nekāda! Tā ir spēle, un spēles ir domātas tam, lai sagādātu prieku! Ātrie var skriet, precīzie var tēmēt, lēnākie var slēpties un gaidīt izdevību. Ikviens var gūt patiesu prieku spēles laukumā, atliek vien mesties iekšā ar sirdi un aizrautību. Ikviens spēlētājs spēli var piemērot savam ritmam un spējām, lāzerpeintbols sagādās prieku katram, kurš būs izvēlējies savu brīvo laiku pavadīt ar virtuālo ieroci pie sāniem.

Kur un kā pieteikties spēlei?
Lāzerpeintbols, atšķirībā no citām spēlēm, nav ierobežots ne laikā, ne telpā. "Guns n Lasers" parki ir pieejami jebkurā diennakts laikā! Atliek vien piezvanīt vai uzrakstīt, un var sarunāt spēles laiku tieši tad, ka spēlētāji vēlas. Var spēlēt gan ārā, gan telpās, gan arī pavisam trakās vietās pēc spēlētāju izvēles. Apmeklē vietni gunsnlasers.lv un piesaki savu spēli. Adrenalīns, endorfīni un lāzerpeintbols Tevi jau gaida!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)