Banner 980x90

Izveidota tautas tradīciju tālāknodošanas platforma "latvijasmeistari.lv"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Atbalstot Dziesmu un deju svētku kustību, "Swedbank" izveidojusi tautas tradīciju tālāknodošanas platformu "www.latvijasmeistari.lv" un aicina iepazīt Latvijas daudzveidīgo arodu meistarus un iesaistīties tradicionālo prasmju saglabāšanas procesā.

Platforma palīdz tradicionālajiem un mūsdienu meistariem kļūt pieejamākiem, lai to sniegtās zināšanas ne tikai izglītotu, bet arī radītu ierosmi jaunām biznesa idejām, informē banka.

Platformas attīstīšanā ir iespēja iesaistīties ikvienam - gan aroda pratējiem, gan arī jebkuram interesentam. Vietnē "www.latvijasmeistari.lv" ir pieejams plašs visdažādāko prasmju meistaru katalogs, kurā jebkurš var pievienot viņam zināmos Latvijas meistarus, lai palīdzētu tiem parādīt savu nodarbošanos, rast sekotājus, sazināties un pārdot savus darinājumus.

Savukārt ikvienam aroda pratējam platformas sadaļā "Meistariem" ir pieejami dažādi padomi un rīki, kā ziņu par savu produktu vai pakalpojumu efektīvāk nodot saviem potenciālajiem klientiem, sākot no padomiem, kā izveidot savu biznesa "Facebook" lapu vai mājaslapu, un ieteikumiem efektīvai komunikācijai digitālajos kanālos līdz pat sava mazā internetveikala radīšanai.

Izveidota arī "Facebook" grupa "Latvijas meistari", kurai var pievienoties ikviens. Šīs grupas dalībnieki aicināti dalīties ar sev zināmu Latvijas tradicionālo un mūsdienu meistaru veikumiem, tāpat arī paši meistari mudināti šajā lapā ievietot informāciju par saviem darinājumiem. Grupa apkopo informāciju par jau vairāk nekā 90 meistaru varējumu, no kā izvēlēties latviskās lietas savai ikdienai.

Aktivitātes jau notikušas un turpināsies ne tikai digitālajā vidē, bet arī klātienē, šovasar pilsētu svētku amatnieku tirdziņos organizējot vairāk nekā desmit dažādu meistaru darbnīcas. Kamēr zinātkārākie apmeklētāji meistaru darbnīcās apgūst praktiskas tradicionālo amatu prasmes, meistari šajās darbnīcās satiek savu klientu loku un iepazīstas ar amata brāļiem, gūstot iedvesmu jauniem darbiem.

Pateicoties partnerībai ar "VFS Films", vietnē "www.latvijasmeistari.lv" pieejamas teju 40 video formātā atspoguļotas pamācības jeb "meistarstiķi", kā izgatavot tradicionālus Latvijas produktus, lai sabiedrība šīs zināšanas izmantotu gan kā daļu no sava mūžizglītības procesa, gan saskatītu biznesa iespējas laikmetīgu produktu radīšanā. Partnerība turpināsies jaunajā Latvijas Televīzijas 1.kanāla sezonā, meistaru tēmai tiekot aktualizētai jaunā raidījuma "Karaliste" astoņās epizodēs, kuras tiks veidotas, piedaloties Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "TE!" komandai.

Jau ziņots, ka līdz 2020.gadam "Swedbank" Dziesmu un deju svētku kustības atbalstā investēs miljonu eiro. Šajā atbalsta programmā "Swedbank" īpaši akcentēs tautas amatniecību - tradicionālās zināšanas un prasmes un to izpausmes mūsdienās. Tādēļ sākta iniciatīva "Latvijas meistari".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)