Banner 980x90

Katvaru ezera purvainais krasts kļūst šaurāks

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Biedrība "Katvaru ezers" realizējis kārtējo Limbažu novada pašvaldības līdzfinansēto projektu "Labiekārtotas makšķerēšanas vietas izveide cilvēkiem ar kustību traucējumiem, 2.etaps", pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Biedrība savus projektus aktīvi sāk realizēt tikai tad, kad beigusies ir aktīvā makšķerēšanas sezona. Jo īpaši tādēļ, ka lielākā daļa biedru ir aktīvi makšķernieki.

Jau vasaras beigās un septembrī izzāģēti krūmi gan laukumam pieguļošajā ezera D-gala teritorijā, gan ezeram tuvāk dzīvojošo mežu īpašnieku īpašumos. Visi sazāģētie zari guldīti ezera dienvidu gala purvā - topošajā projektā- laukumā, kas tuvina un nodrošina iespēju nokļūt tuvāk ezeram. Šī ezera krasta dabas ainava liedz makšķerniekiem pilnvērtīgi izmantot makšķerēšanu ezerā. Pēc zaru un krūmu ieklāšanas sekoja grunts pievešana un līdzināšana, arī blietēšana. Atlicis vien uzbērt grants segumu sagatavotajām taciņām un laukumam purvā un visu rūpīgi pieblietēt. Kārtējais mazais solis ir veikts. "Kosmētiskie darbi" vēl veicami pavasarī.

Rudenī biedrība saņēmusi ziņu, ka nav saņemts atbalsts no LADa iesniegtajam LEADER projektam 4.rīcībā "Vides labiekārtošana pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanai", jo VRG "Brasla" mūsu projekts "Labiekātotas makšķerēšanas vietas izveide pie Katvaru ezera cilvēkiem ar kustību traucējumiem" 1. kārtas konkurenci izturēja. Tas būtu paātrinājis Lielā mērķa īstenošanu, bet tagad tas prasīs ilgāku laiku.

Biedrība "Katvaru ezers" pateicas novada pašvaldībai, kura vienmēr ir izrādījusi ieinteresētību par Katvaru ezerā notiekošajām aktivitātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)