Banner 980x90

Likteņdārzā iestādīts ozols Limbažu novada politiski represēto piemiņai

Sestdienas, 8.augusta, pievakarē Likteņdārzā notika septītais "Top Latvijas Likteņdārzs!" labdarības pasākums, kura ietvaros, iemūžinot Limbažu novada politiski represēto piemiņu, Likteņdārza Ozolu godasardzē tika iestādīts ozols.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības administrācijas sekretāre Aija Kamala, ozola stādīšanā piedalījās Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers, priekšsēdētāja vietniece Ineta Zariņa un Latvijas Politiski represēto apvienības Limbažu nodaļas pārstāvji - vadītāja Rita Garklāva, Astra Tomsone un Sarmīte Bezdelīga.

Kā iepriekš uzsvēris Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers: "Piemiņa ir jāsaglabā. Iestādot ozolu Limbažu novada politiski represēto cilvēku piemiņai, mēs atstāsim atgādinājumu par pagātnes notikumiem, apliecināsim cieņu cilvēkiem, kuru dzīvesspars kalpo kā spilgts piemērs šodienas jauniešiem, un dosim zīmi nākotnei - vairs nepieļaut vēsturiskas netaisnības".

Savu pateicību Ozolu godasardzes stādītājiem izteica arī Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Gunārs Resnais: "Man gribas pasapņot – cik diži mūsu ozoli būs pēc gadiem piecdesmit! Bet es aicinu arī padomāt par Likteņdārza apsaimniekošanas nākotni. Liels paldies valdībai, Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai par piešķirto finansējumu Daugavas krastu stiprināšanai. Paldies par ieguldījumu Kokneses novada domei! Es rosinu visas Latvijas pašvaldības kopīgi domāt, kā rast palīdzību Likteņdārza turpmākajai nākotnei! Esiet veseli, radiet Latvijai laimīgu likteni! Lai puiši meklē meitas, vīri tek pakaļ sievām!"

Ozolu godasardzes izveide Likteņdārza amfiteātrī tika iesākta 2013.gadā, dodot iespēju katrai Latvijas pašvaldībai godināt un iemūžināt sava novada politiski represēto piemiņu. Šobrīd Likteņdārza Ozolu godasardzē ir iestādīti 37 ozoli no 39 paredzētajiem.

Par ieguldījumu un atbalstu Likteņdārzam, Limbažu novada pašvaldība un Latvijas Politiski represēto apvienības Limbažu nodaļa saņēma pateicības apliecinājumu no Kokneses novada domes un Kokneses fonda padomes.

Pirms došanās uz ozola stādīšanas vietu devāmies arī apskatīt, cik gara ir izaugusi Latvijas Politiski represēto apvienības Limbažu nodaļas 2010.gada 22.augustā stādītā priedīte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)