Banner 980x90

Limbažos viesojās ASV Preses un kultūras atašeja Ketrīna Džailza-Diaza

Piektdien, 28.martā, Limbažus daba vizītē apmeklēja ASV Preses un kultūras atašeja Ketrīna Džailza-Diaza (Katherine Giles-Diaz). Vizītes laikā Džailza-Diaza aicināja Ausekļa Limbažu teātri iestudēt arī amerikāņu autoru darbus.
Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā, kopā ar atašeju Limbažus apmeklēja arī ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļas programmu speciāliste Lauma Brūvele un Izglītības apmaiņas programmu speciāliste Ingrīda Bodniece, lai tiktos ar pašvaldības izglītības un kultūras pārstāvjiem.

Vizītes sākumā atašeja ar lekciju vidusskolēniem uzstājās Limbažu novada ģimnāzijā. Pēc tam Ketrīna Džailza-Diaza apmeklēja NVO iniciatīvu ilgtspējas darbnīcu Limbažos, kuru rīkoja Amerikas Savienoto valstu vēstniecība Rīgā sadarbībā ar Latvijas Kopienu iniciatīvu fondu un biedrību "Limbažu lauvas". Atašeja sagādāja patīkamu pārsteigumu klātesošiem, uzrunājot sanākušos latviešu valodā.

Tad atašeja devās uz Teātra māju, kur tikās ar pašvaldības izpilddirektoru Agri Blumeru un kultūras un izglītības pārstāvjiem - Kultūras nodaļas vadītāju Mārīti Saulīti, Izglītības nodaļas darba speciālisti Viju Jirgenosoni, Teātra mājas saimnieci Intu Kalniņu un kultūras nama direktori Sandru Miezi. Sarunas laikā atašeja iepazinās ar Limbažu novada izglītības un kultūras dzīvi, kā arī pārrunāja iespējamo sadarbību, piedāvājot Limbažu novada skolēniem, pedagogiem un kultūras organizatoriem iesaistīties dažādās apmaiņu programmās, ko katru gadu organizē ASV vēstniecība Latvijā. "Mēs vēlamies, lai vēstniecības rīkotajos konkursos piedalās vairāk iedzīvotāju no reģioniem, ne tikai Rīgas," uzsvēra Ketrīna Džailza-Diaza.

Par aktuālajiem projektiem iespējams uzzināt ASV vēstniecības mājas lapā "riga.usembassy.gov" vai "latvian.riga.usembassy.gov".

Tāpat ASV vēstniecības Kultūras un Preses nodaļa rīko dažādus pasākumus sadarbībā ar partneriem visā Latvijā, lai piedāvātu ieskatu Amerikas daudzveidīgajā kultūrā. Tiek rīkoti pasākumi ar ASV mūziķu uzstāšanos vietējos mūzikas festivālos, deju priekšnesumi, dzejas lasījumi, filmu programmas, sporta apmācības un tēlotājas mākslas izstādes. Vēstniecība ir atbalstījusi arī vietējās ierosmes pieaicināt dažādu jomu ekspertus, lai uzlabotu vietējo dialogu un veicinātu kultūras apmaiņu.

Preses un kultūras atašeja izrādīja interesi par Ausekļa Limbažu teātri, aicinot iestudēt arī amerikāņu autoru darbus, lai varētu pretendēt uz vēstniecības atbalstu. Tāpat viesi interesējās par starptautisko Diksilendu festivālu, kas jau trešo gadu notiks Umurgā. Tā kā diksilends ir viens no klasiskā džeza stiliem, kas radies ASV 19.gadsimta beigās, iespējams, nākamā gada festivālam ar vēstniecības atbalstu varētu piesaistīt mūziķus no ASV.

Vizītes noslēgumā viesi apskatīja Limbažu pilsētu – pabija Limbažu kultūras namā, kur apskatīja tautas lietišķās mākslas studijas "Dzilna" dalībnieču darbus - krāšņas segas, plecu lakatus, šalles un tautastērpus. Apmeklēja Limbažu muzeju, Dzīvā sudraba muzeju un rātsnamu. Viesojās arī N.Bomja maiznīcā "Lielezers" un apmeklēja Igates pils kompleksu – Sv.Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcu un Emiļa Melngaiļa muzeju.

Tikšanās noslēgumā Ketrīna Džailza-Diaza atzina, ka ir patīkami pārsteigta par redzēto un viņai ļoti patīk Latvija, kur ar savu ģimeni jau dzīvo un strādā kopš pagājušās vasaras.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)