Banner 980x90

Limbažu mūzikas skolai 70 gadu jubileja

Foto: limbazi.lv
Foto: limbazi.lv

Otrajā adventē Limbažu kultūras namā pulcējās Limbažu Mūzikas skolas pedagogi, audzēkņi, absolventi un mūzikas cienītāji, lai svinētu skolas 70 gadu jubileju, pilsētas informācijas portālu LImbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agrita Vītola.

Pasākuma ievadrunā Limbažu Mūzikas skolas direktors Viktors Ņikandrovs apsveica skolas audzēkņus, pedagogus, tehniskos darbiniekus un absolventus skaistajā jubilejā. Īpaši dzimšanas dienas svinībām Mūzikas skola sagatavoja bukletu par tās vēsturi, un direktors savā runā minēja dažus nozīmīgākos aspektus. 70 darba gadu laikā Limbažu mūzikas skolu absolvējis 1031 audzēknis. 13 no 24 Limbažu Mūzikas skolas pedagogiem ir tās absolventi. 



V.Ņikandrovs aicināja sumināt bijušos skolas direktorus Ēriku Derumu un Aivaru Bunķi un pedagogus, kuri darba mūžu veltījuši Mūzikas skolai. Direktors pateicās par sadarbību kolēģiem no citām mūzikas izglītības iestādēm un Limbažu novada pašvaldībai.

Jubilejas pasākuma apmeklētājiem bija iespēja noklausīties brīnišķīgu un krāšņu koncertu. Koncerta pirmajā daļā uzstājās skolas pūtēju ansamblis, akordeonistu orķestris un labākie solisti – konkursu laureāti, bet otrajā daļā absolventi, kuri pašlaik mācās mūzikas vidusskolās un Latvijas mūzikas akadēmijā, kā arī profesionālie mūziķi: JVLMA rektors Artis Sīmanis, flautiste Ilona Meija, dziedātājas Inese un Iveta Romancānes. 

Sveicot skolu apaļajā jubilejā, Latvijas Nacionālā kultūras centra Kultūras un radošo industriju izglītības nodaļas vadītāja Jolanta Klišāne pasniedza Kultūras ministrijas Atzinības rakstu Limbažu Mūzikas skolas kolektīvam un Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinības rakstu Limbažu Mūzikas skolas pedagogam Aleksandram Jasjukevičam.

Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētājs Didzis Zemmers, sveicot skolu pasniedza pašvaldības Atzinības rakstu un uzsvēra, ka Limbažu Mūzikas skola ir mūsu novada pērle un pateicās Mūzikas skolas pedagogiem, audzēkņiem un viņu vecākiem par lieliskiem sasniegumiem un Limbažu novada vārda nešanu pasaulē. Īpaša pateicība tika veltīta Mūzikas skolas direktoram V.Ņikandrovam un skolas kolektīvam par Starptautiskā akordeonistu festivāla rīkošanu un tradīciju uzturēšanu, kā arī par sadarbību. "Ikreiz, kad ir nepieciešams parādīt viesiem, ar ko lepojas Limbažu novads, pašvaldība vienmēr aicina Mūzikas skolas audzēkņus un pedagogus, kuri allaž pārsteidz ar augstākā līmeņa izpildījumu," atzina D.Zemmers

Limbažu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ineta Zariņa skolai brīnišķīgajā jubilejā pasniedza dāvanu karti, un piebilda, ka mēs visi varam būt par lieciniekiem tam, ka Limbažu Mūzikas skola bija, ir un vienmēr būs vērtība.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Artis Sīmanis bilda, ka allaž priecājas par iespēju atgriezties Limbažos, veltīja pateicības vārdus skolas kolektīvam, kā arī pasniedza Mūzikas akadēmijas Atzinības rakstu V.Ņikandrovam par izcilu, profesionālu un ilggadēju darbu, sagaidot skolas 70 gadu jubileju.

Kuplajam sveicēju pulkam pievienojās kolēģi no Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas, Salacgrīvas mūzikas skolas, Alojas mūzikas un mākslas skolas, Staiceles mūzikas un mākslas skolas, pārstāvji no Limbažu Mākslas skolas, Limbažu pensionāru biedrības, Limbažu Bērnu un jauniešu centra, Limbažu 1.pirmsskolas izglītības iestādes "Buratino", Limbažu Sākumskolas, Lādezera pamatskolas, Limbažu kultūras nama, Pociema kultūras nama un sudrabkalis Oļegs Auzers.

Limbažu Mūzikas skolas absolvente Ārija Stūrniece savā apsveikuma runā salīdzināja skolas audzēkņus ar ziedu pumpuriem un apsveica mūzikas skolas pedagogus, kuriem izdevies panākt, ka šie pumpuri krāšņi izplaukst un zied un priecē mūzikas cienītājus.

Limbažu Mūzikas skolas 70 gadu jubilejas pasākumi vēl turpināsies. 12.decembrī plkst.16.00 Limbažu novada pašvaldības administratīvajā ēkā (Rīgas ielā 16) būsiet mīļi gaidīti Stīgu instrumentu nodaļas koncertā, bet 13.decembrī plkst.16.00 JVLMA rektors A.Sīmanis aicina uz koncertu - saksofonu kvarteta programmu "Dziedinošais lietus" kopā ar dziedātāju Kristīni Gailīti, kas notiks Limbažu novada pašvaldības administratīvās ēkas (Rīgas ielā 16) lielajā zālē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)