Banner 980x90

Limbažu novada domes priekšsēdētājs šī sasaukuma darbu vērtē pozitīvi

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aigars Legzdiņš pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv stāsta par šī sasaukuma darbu, priekšvēlēšanu laiku novadā, kā arī par saviem plāniem dalībai pašvaldību vēlēšanās.

Šogad gaidāmas pašvaldību vēlēšanas. Atsevišķos Latvijas novados šobrīd ir samērā saspringts periods - bez līdzšinējiem vadītājiem palikuši jau divi novadi. Kāda ir situācija Limbažu novadā?

Gribētu teikt, ka pie mums tādi mēģinājumi nav bijuši un ceru, ka arī nebūs. Manuprāt, deputāti ir pietiekoši konstruktīvi un gribētu cerēt, ka nekas tāds nenotiks.

Kas, Jūsuprāt, varētu būt tie iemesli, kas citur izraisa tādas pēkšņas "sadurmes"?

No malas grūti spriest par katru konkrēto gadījumu, bet pieļauju, protams, ka tas varētu būt saistīts ar priekšvēlēšanu periodu. Ja vēlēšanu gadā īsi pirms tām notiek šādas aktivitātes, tie varētu būt mēģinājumi gūt popularitāti.

Kā kopumā vērtējat šī sasaukuma darbu?

Manuprāt, šis sasaukums strādājis labi. Man gan ir grūti salīdzināt, jo es līdz tam nebiju strādājis pašvaldībā. 2009.gadā pirmoreiz piedalījos pašvaldību vēlēšanās. Šī iemesla dēļ ir grūti salīdzināt, taču uzskatu, ka deputāti šajā periodā ir bijuši konstruktīvi un mēs esam daudz paveikuši gan novadā, gan pilsētā.

Vai ir arī lietas, ko šī sasaukuma laikā cerējāt īstenot, bet tas tomēr nav izdevies? Ko vēl apzināties kā pašvaldības neizdarītu, bet sabiedrībai vajadzīgu darbu?

Jā, ir viena lieta, ko diemžēl neizdevās realizēt. Tas ir peldbaseins.

Kādi ir plāni saistībā ar šo ieceri?

Vienu brīdi mēs tam bijām ļoti tuvu. Jau aizstāvējām savu ideju, taču diemžēl tolaik mainījās valdība, bija jaunas Saeimas vēlēšanas, mainījās aktivitātes un konkrēto programmu aiztaisīja ciet. Tā mēs arī esam tur, kur esam..

Mēģināsiet ieceri realizēt, ja būs tāda iespēja?

Protams.

Vai šajā laikā nācies pieņemt arī lēmumus, kuri nav izvērtušies, kā sākotnēji plānots?

Kopumā nē. Nepatīkams gan bija lēmums par skolu reformu. Ideja bija laba, taču šis process varēja izvērsties citādāk. Iespējams, tolaik pietrūka sarunu starp visām iesaistītajām pusēm. Arī rezultāts varēja būt mazliet labāks.

Vai plānojat kandidēt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanas?

Tas ir smags jautājums. Katrā gadījumā darbs nav viegls. Šajā laika posmā sirmo matu skaits man ir dubultojies. Bet, jā, sarakstā būšu un vēlēšanās kandidēšu.

Kuru sarakstu pārstāvēsiet?

Kā līdz šim pārstāvēšu "Zaļo un Zemnieku savienību".

Kādēļ tieši šis politiskais spēks?

Pievienojos uzskatam, ka pašvaldībās politiskā partija nav tik nozīmīga, svarīgāki ir cilvēki, kuri to pārstāv. Brīdī, kad nolēmu piedalīties pašvaldību vēlēšanās mani uzrunāja cilvēki, kurus labi pazinu. Redzēju, ko viņi bija paveikuši līdz tam brīdim, tāpēc arī piekritu viņiem pievienoties.

Vēlēšanās piedalīsieties, bet vai "cīnīsieties" arī par novada vadītāja krēslu?


Skatīsimies kādi būs rezultāti un kā cilvēki novērtēs līdz šim paveikto. Ja viņi novērtēs to, kas ir izdarīts, tad arī par to būs jālemj. Bet katrā gadījumā tāds mērķis cīnīties par katru cenu, tas laikam nebūtu īsti pareizi un vai tas arī būtu vajadzīgs. Skatīsimies, kādi būs rezultāti un cilvēku novērtējums.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā Latvijas pašvaldību vadītājus un aicina viņiem kā novadu vai pilsētu vadītājiem vērtēt šī sasaukuma darbu, kā arī pieļautās kļūdas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)