Banner 980x90

Limbažu novadā svinēs Baltā galdauta svētkus

Publicitātes foto/ Foto: Limbazi.lv
Publicitātes foto/ Foto: Limbazi.lv
Latvijas valsts simtgades svinību ieskaņā Latvijas novados rīkoti Baltā galdauta svētki par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai – vienai no būtiskākajām pieturzīmēm Latvijas simts gados. Baltā galdauta svētkus svinēs arī Limbažu novadā, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā. 

Baltā galdauta svētku mērķis ir iedibināt un stiprināt tradīciju 4.maijā cilvēkiem pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu vai kopienas lokā, apzināti svinot savas valsts esību un godinot tos, kuri palīdzējuši to radīt un nosargāt.

Baltā galdauta svētkus cilvēki rada sev paši, uz tiem katrs nāk ar savu cienastu, katrs pievieno galdā un kopīgajās sarunās savu devumu, kopīgi radot svētku sajūtu. Baltā galdauta svētki atgādinās to, ka Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana - Latvijas valsts otrā dzimšanas diena, bija rezultāts konkrētu cilvēku neatlaidīgai rīcībai, drosmei un uzdrīkstēšanās.

Baltā galdauta svētki Limbažos:
Limbažu kultūras namā - trešdien4.maijā plkst.14.00 īpašs koncerts - dāvana novada ļaudīm, kuri veicināja neatkarības atgūšanu un visiem, kuri šobrīd ar savu esību, darbu un zināšanām stiprina novadu un valsti. Koncertprogrammu gatavo jaunieši un pedagogi. 

Limbažu kultūras namā plkst.19.00 Zanes Jančevskas koncertprogramma "Dziesmu dance". 

Limbažu muzejā taps izstāde – "Kā galdauts klājas ceļš, pa kuru dzimta nāk" - dzimtas, ģimenes galdauts.

Katvaru pagastā
Pociema kultūras namā"Balto darbu izstāde". Būs dižkoncerts, balti klāti galdi, īpaši aicināti cilvēki, kuri piedalījās neatkarības atgūšanā un svētku balle. 

Limbažu pagastā 
Sabiedriskajā centrā "Lādes Vītoli" trešdien, 4.maijā plkst.13.00 Normunda Ķieta akustiskais koncerts "Mana dzīve".

Skultes pagastā
Skultes kultūras integrācijas centrā sestdien, 30.aprīlī plkst.18:00 svētku koncerts "Virmo gaiss"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)