Banner 980x90

Limbažu pašvaldība: Uzņēmējdarbības veicināšana ir viena no novada galvenajām prioritātēm

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Limbažu novada pašvaldība jau vairākus gadus savā darbā uzsvaru liek uz jauno uzņēmēju atbalstu. Uzņēmējdarbības centrs, kam Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija apstiprinājusi 200 000 eiro piešķiršanu no valsts budžeta, būtu nākamais solis ne tikai jauno uzņēmēju atbalstā, bet arī sociālās uzņēmējdarbības attīstībai Limbažu novadā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Limbažu novada domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers (ZZS), Limbažu novada pašvaldība jau vairākus gadus īpašu uzsvaru liek uz dažādām atbalsta formām jaunajiem uzņēmējiem. Ir izveidota Limbažu novada uzņēmēju konsultatīvā padome, rīkoti konkursi ar mērķi piešķirt finansējumu jaunajiem uzņēmējiem, kā arī radīta iespēja saņemt konsultācijas pie uzņēmējdarbības konsultanta.

Plānotais uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta centrs būtu vieta, kur pulcēties Limbažu novada esošajiem un jaunajiem uzņēmējiem. Tajā tiktu nodrošināta iespēja uzņēmējiem saņemt konsultācijas, rīkot konferences un sanāksmes, piedalīties dažādās apmācībās.

Kā jaunu iespējamo virzienu Zemmers min sociālo uzņēmējdarbību, ar kuras palīdzību pašvaldība vēlas nodrošināt sociāli maznodrošināto personu apmācību un kvalifikācijas celšanu, tādejādi sekmējot viņu atrašanos darba tirgū. Uzņēmējdarbības atbalsta centrā plānots šai sabiedrības grupai piedāvāt ne tikai apmācības, bet arī padarīt pieejamākus dažādus pakalpojumus, iesaistot jau esošos Limbažu novada uzņēmējus.

No valsts budžeta plānotos 200 000 eiro pašvaldība izmantotu ēkas Burtnieku ielā 2 rekonstrukcijai, lai tā varētu pildīt uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta centra funkciju, taču ēkā piedāvātos pakalpojumus plānots segt no Limbažu novada pašvaldības nākamā gada budžeta.

Kā iepriekš ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija atbalstījusi vairākus Saeimas deputātu priekšlikumus par papildu izdevumiem nākamā gada budžetā, piešķirot papildu miljonus sporta būvēm, reliģiskām organizācijām, dažādiem pašvaldību, kā arī citiem projektiem.

Tostarp komisijas atbalstu guva Zaļo un zemnieku savienības piedāvājums atvēlēt 110 000 eiro Līvāniem katlumājas rekonstrukcijai un 200 000 eiro uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta centra izveidei Limbažu novadā. Atbalstīta arī "Vienotības" iecere piešķirt 115 000 eiro Preiļu parka saliņas un trīs tiltu pārbūvei, 100 000 eiro ģimenes parka "Piepogā sevi Ludzai" izveidei, 500 000 eiro sporta halle būvniecībai pie Tukuma 3.pamatskolas, kā arī nacionālās apvienības iecere par 100 000 eiro novirzīšanu Ogres novada Kultūras centra ēkas ieejas kāpņu pārbūvei un 170 000 eiro Ogres novada pašvaldībai Brīvības ielas skvēra pārbūvei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)