Banner 980x90

"Limbažu siltumam" patērētāji parādā 90 000 latu

Patērētāju parāds SIA "Limbažu siltums" par piegādāto siltumenerģiju ir aptuveni 90 000 latu, pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv pavēstīja "Limbažu siltuma" valdes priekšsēdētājs Ainārs Grīviņš.

"Kopējais parāds ir aptuveni 90 000 latu, no tiem nepilni 70 000 latu ir šaubīgo debitoru parādi un no šīm personām naudu atgūt ir ļoti sarežģīti. Kopumā, ja vērtējam Latvijas līmenī gan jāsaka, ka Limbažos situācija nav tik dramatiska, kā citur," viņš norāda.

Vaicāts, vai, viņaprāt, situāciju varētu uzlabot iecere samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi apkurei, Grīviņš atbild apstiprinoši. "Šaubu nav. Taču tā ir valdības politika, ko es negribētu komentēt, taču uzskatu, ka jebkurš procents, ko būtu iespējams samazināt, cilvēkiem atvieglotu maksājumu veikšanu," pauž "Limbažu siltuma" vadītājs.

Pēc viņa novērojumiem iemesli, kādēļ cilvēki nevar norēķināties par patērēto siltumenerģiju ir dažādi, tostarp, ekonomiskā situācija valstī. "Ir daļa cilvēku no kuriem vienkārši nav ko piedzīt, vai nu dzīvoklis ir ieķīlāts bankā, vai viņiem nekā nav. Protams ir arī cilvēki, kuri cenšas maksāt savu iespēju robežās. Tādi ir, piemēram, pensionāri - līdz ko ir nauda viņi nāk maksāt un tā pamazām savus rēķinus sedz," atklāj Grīviņš.

Viņš informē, ka limbažnieku apkures rēķini par šī gada janvāri būs nedaudz lielāki nekā pērnā gada decembri, jo arī āra gaisa temperatūra janvārī bija zemāka nekā decembrī. "Maksu par apkuri vistiešākajā veidā nosaka āra gaisa temperatūra un, lai salīdzinātu izmaksas atsevišķos mēnešos, jāsalīdzina kāda bijusi āra gaisa temperatūra," skaidro uzņēmuma vadītājs.

"Limbažu siltums" kā kurināmo izmanto šķeldu un, kā norāda Grīviņš - tas ir izdevīgs un pieejams kurināmā veids. Apkures sezonā Limbažos darbojas divas katlu mājas.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka kopumā Latvijā šogad būtiski audzis iedzīvotāju parādu par apkuri apjoms. Ja pagājušā gada janvārī parāds par apkuri bija 31,75 miljoni latu, tad šā gada janvārī parāds sasniedzis 39,67 miljonus latu. No šīs summas 23, 25 miljoni latu ir pilsētu iedzīvotāju parāds, bet 16,42 miljoni - novados dzīvojošo parāds. Gada griezumā straujāks bijis novados dzīvojošo parāds - pērn janvārī novadu iedzīvotāju parāds par siltumapgādi bija 11,34 miljoni latu.

Tāpat Limbazi24.lv jau vēstīja, ka skaļā protesta akcijā pie valdības mājas otrdien, 12.februārī, vairāki simti cilvēku prasīja samazināt PVN apkurei.

Tālat Limbazi24.lv jau vēstīja, ka Dombrovskis PVN mazināšanu apkurei neuzskata par labāko risinājumu. Viņš skaidroja, ka PVN samazināšana apkurei vairāk nāktu par labu mājām un dzīvokļiem ar lielu platību, tādējādi lielu daļu atvieglojumu saņemtu cilvēki, kas it nemaz nav trūcīgi un tādējādi valsts budžetā neienāktu līdzekļi, kurus varētu izmantot, piemēram, siltināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)