Banner 980x90

Limbažu skrējēja Roshofa iekļūst pusfinālā U-18 Eiropas čempionātā jauniešiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Limbažu jaunā skrējēja Patrīcija Karlīna Roshofa ceturtdien, 14.jūlijā Gruzijas galvaspilsētā iekļuva pusfinālā 400 metru distances pusfinālā U-18 Eiropas čempionāta finālsacensībās jauniešiem.

Latvijas jaunā skrējēja Patrīcija Karlīna Roshofa ceturtdien Gruzijas galvaspilsētā iekļuva pusfinālā 400 metru distances pusfinālā U-18 Eiropas čempionāta finālsacensībās jauniešiem.

Latvijas sportiste distanci veica 56,68 sekundēs, kas viņai deva 12.vietu 27 dalībnieču konkurencē.

Savā priekšskrējienā Roshofa palika ceturtā, bet automātiski pusfinālā tika trīs skrējiena ātrākās dalībnieces. Tomēr sacensības varēs turpināt arī nākamo četru labāko laiku īpašnieces, starp kurām bija arī Roshofa, kurai bija labākais rezultāts starp tām, kuras automātiski netika pusfinālā.

Labāko rezultātu rpriekšsacīkstēs uzrādīja Andrea Mikloša no Rumānijas, kura finišēja pēc 54,88 sekundēm.

Pusfināla sacensības 400 metru skrējienā notiks piektdien.

LETA jau ziņoja, ka neveiksmīgi kvalifikācijas sacensības vesera mešanā aizvadīja Edvards Kolidzejs.

Šobrīd 16 gadus vecais Latvijas sportists kvalifikācijas sacensībās labākajā no trīs mēģinājumiem veseri raidīja 62,30 metrus tālu, kas viņam A grupā deva pirmspēdējo 11.vietu.

Vēl divi Kolidzeja metieni netika ieskaitīti.

Lai iekļūtu finālsacensībās vajadzēja sasniegt rezultātu 72,00 metri, vai arī bija jāiekļūst starp 12 labāko rezultātu īpašniekiem.

Sacensību noslēgumā Kolidzejs palika 23.vietā 25 dalībnieku konkurencē. Lai tiktu finālā veseri vajadzēja raidīt 67,81 metrus tālu.

Tikmēr septiņcīņā jaunietēm 100 metru barjerskrējienā Katrīna Grigoroviča, kurai ir tikai 15 gadu, finišēja pēc 15,29 sekundēm, nopelnot 804 punktus.

Savā priekšskrējienā Grigoroviča palika pirmspēdējā - sestā, bet kopējā vērtējumā viņa ieņēma 26.vietu 30 dalībnieču konkurencē.

Turpinājumā Grigoroviča augstlēkšanā pārvarēja 1,67 metru augstumu, kas viņai deva 818 punktus un 11.vietu šajā disciplīnā.

Pēc divām disciplīnām Grigoroviča ir nopelnījusi 1622 punktus, kas viņai dod 19.vietu starp 29 sportistēm, kuras turpina sacensības. Līdere ar 1998 punktiem ir ukrainiete Alina Šuka.

Vēl ceturtdien septiņcīņā dalībnieces sacentīsies arī lodes grūšanā un 200 metru skrējienā, bet piektdien daudzcīņas sacensības noslēgsies ar tāllēkšanu, šķēpmešanu un 800 metru skrējienu.

LETA jau ziņoja, ka Tbilisi notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem startēs 16 Latvijas jaunie vieglatlēti.

Viena no Latvijas lielākajām cerībām ir šķēpmetējs Matīss Velps, kurš pērn izcīnīja otro vietu Gruzijā notikušajā Eiropas Jaunatnes Olimpiādē, turklāt viņš šobrīd ir sezonas līderis pasaulē savā vecuma grupā, jo maijā sacensībās Lietuvā šķēpu raidīja 76,70 metrus tālu.

Kvalifikācijas sacensības šķēpmešanā jauniešiem notiks ceturtdien un tajās bez Velpa startēs arī Kristaps Jaunpujens.

Tāpat ceturtdien paredzēts starts Kristīnei Strazdītei un Elīzai Puķānei diska mešanā.

Eiropas čempionātā startēs arī tāllēcēja Klinta Bļusina un 100 metru barjersprintere Paula Sprudzāne, kuras pērn izcīnīja sudrabu Eiropas Jaunatnes Olimpiādē.

Eiropas čempionāts jauniešiem Tbilisi noslēgsies svētdien.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Matīss Velps, Kristaps Jaunpujens (šķēpa mešana), Iļja Petrušenko (400 m), Edvards Kolidzejs (vesera mešana), Rūdolfs Vucāns (kārtstlēkšana), Paula Sprudzāne (100 m/b), Asnāte Kalniņa (200 m), Anžela Očeretova (400 m/b), Patrīcija Karlīna Roshofa (400 m), Elīza Puķāne (diska mešana un lodes grūšana), Kristīne Strazdīte (diska mešana), Katrīna Grigoroviča (daudzcīņa), Luīze Katrīna Zeļģe (augstlēkšana), Aiva Niedra, Annija Pūlmane (šķēpa mešana) un Klinta Bļusina (tāllēkšana).

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)