Banner 980x90

Limbažu slimnīcai ir parādi par medicīnas precēm un zālēm

Limbažu slimnīcai ir parādi par piegādātajām zālēm un medicīnas precēm, informē Aleksejs Udačins, "Recipe Plus" valdes priekšsēdētājs. "Recipe Plus" turpina sarunu ceļā risināt norēķinu jautājumus.
Slimnīcu parāds zāļu lieltirgotavai "Recipe Plus" samazinājies, ja salīdzina ar 2009.gada beigām. Šobrīd tas ir līdzīgs 2009. gada sākumam. Kopējais slimnīcu parāds ir 1.1.miljons latu, no šīs summas 0.3 miljoni ir kavētie maksājumi. Lielākais īpatsvars tajos ir Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai.

"Esam kreditējuši slimnīcas ilgstošā periodā, kas pat pārsniedz sešus mēnešus, kaut gan ierasta prakse norēķiniem ir 30 dienas. Visi norēķini risināti sarunu ceļā. Izprotot kopējo slimnīcu finansiālo situāciju, nevienai no slimnīcām nav piemērotas soda sankcijas, kā arī netika iesniegts neviens maksātnespējas pieteikums, kaut situācijas bija kritiskas," atzīst Recipe Plus valdes priekšsēdētājs Aleksejs Udačins.
 
"Diemžēl nevaram informēt, ka situācija ar slimnīcu norēķiniem strauji uzlabojusies. Mainījies parādnieku TOP saraksts. Prognozējam, ka gada beigās varētu atkal pieaugt slimnīcu parādi par piegādātajām zālēm un medicīnas precēm. Tāpēc ierosinām slimnīcu finanšu plūsmu pārraudzīt skrupulozāk. Būtu jāseko līdzi, kā slimnīcas tērē naudu un nepieļaut, ka slimnīcas nesamērīgi audzē parādus. Zāļu iepirkumi jāplāno atbilstoši reālajām, esošajām vajadzībām, jo Latvijā vairs nav problēmu operatīvi piegādāt zāles, ja pēc tām rodas vajadzība", ierosina Aleksejs Udačins.

Šobrīd kavēto maksājumu līdere ir Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca. Parādi par piegādātajām zālēm un medicīnas precēm ir Limbažu slimnīcai, kā arī Nacionālajam rehabilitācijas centram "Vaivari", Liepājas reģionālajai slimnīcai, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai, Preiļu slimnīcai, Jūrmalas slimnīcai, Ventspils slimnīcai, Limbažu slimnīcai. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)