Banner 980x90

Minhauzena muzejā desmitās sezonas vasarā viesojušies 20 000 apmeklētāju

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv

Minhauzena muzeju, kas šogad svin savu desmito jubileju, vasaras sezonā apmeklējuši 20 000 viesu, aģentūru LETA informēja muzeja vadītājs Roberts Saulītis.

Aizvadītajā vasaras sezonā cilvēku pieplūdums Minhauzena muzejā bija līdzvērtīgs pagājušā gada līmenim, neskatoties uz faktu, ka laika apstākļi pārāk nelutināja, informēja Saulītis.

Viņš sacīja, ka apmeklētāju skaita ziņā tiek saglabāta neliela pieaugoša tendence. "Ja pērn gada laikā mūs apmeklēja nedaudz mazāk kā 32 000 viesu, tad šogad apmeklētāju skaits tiek prognozēts ar nelielu pieaugumu. Jaunās tūrisma sezonas pirmajā pusē nosvinējām muzeja desmit gadu jubileju, kurā pie mums uzstājās arī Liepājas teātra aktieri ar mirkļiem no lugas "Minhauzena precības", tāpat sagaidījām arī vērienīgu skolēnu un citu valstu tūristu pieplūdumu," informēja Saulītis.

Apmeklētājiem bagātākais laiks ir maijs, kad risinās gan Muzeju nakts, gan Minhauzena muzeja dzimšanas dienas pasākumi. Šajā laikā aktīvi uz Minhauzena muzeju ekskursijās brauc skolēni. "Muzeja mērķauditorija ir visdažādākā - skolēni, ģimenes ar bērniem, kā arī seniori. Tāpat daudz tūristu brauc no kaimiņzemēm Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas. Tie, kas bērnībā paši daudz lasījuši Minhauzena stāstus," sacīja Saulītis.

Saulītis arī uzsvēra, ka visus desmit gadus vienā griezumā vērtēt ir grūti, bet Minhauzena muzeja komanda joprojām seko Raiņa teiktajam, ka "pastāvēs, kas mainīsies". "Tāpēc jau no pirmsākumiem esam paplašinājuši "Minhauzena pasaules" teritoriju, izveidojot meža takas, atrakciju kuģi, taku līdz alus kausam, šautuvi, kā arī izveidojuši Baltijā lielāko alus kausu. Tāpat muzeja ekspozīcija ir papildināta ar Latvijā lielāko alus kausu kolekciju," informēja Saulītis.

"Saistībā ar jubilejas sezonu muzeja darbībā netika veiktas izmaiņas. Tomēr varu nedaudz atklāt, ka strādājam pie idejas par muzeja ekspozīcijas papildināšanu ar vēl vienu ekspozīcijas zāli. Jāskatās, kā darbi risināsies ziemas periodā, iespējams, jau nākamajā sezonā varēsim prezentēt apmeklētājiem ko pavisam jaunu un negaidītu," informēja Saulītis.

Runājot par investīcijām, Saulītis sacīja, ka lielāko daļu prasa kompleksa uzturēšana un objektu atjaunošana. "Tuvākajā nākotnē paredzēta vēl viena ekspozīcijas zāle, kas būs veltīta Minhauzenam kā stāstniekam un muižkungam, ne tikai medniekam. Šī zāle būs ar nelielu, interesantu akcentu," informēja Saulītis.

SIA "Minhauzena pasaule" pērn apgrozījusi 247 829 eiro un nopelnījusi 1605 eiro. Savukārt 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 307 887 eiro un strādāja ar 3011 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Minhauzena pasaule" reģistrēta 2003.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2842 eiro. Uzņēmuma 100% daļu pieder SIA "Mini Pasāža", liecina "Firmas.lv" informācija.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)