Banner 980x90

Neretnieks ieņem 16.vietu četrzvaigžņu sacensībās Zalcburgā

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien Zalcburgā ieņēma "Grand Prix" maršruta 16.vietu četrzvaigžņu (CSI4) sacensībās konkūrā, informē rīkotāji.

Sacensību galvenajā maršrutā ar zirgu Conte Bellini latvietis nopelnīja četrus soda punktus, nekvalificējoties pārlēkšanai, kurā startēja 14 sportiskie pāri.

Tāpat svētdien bija paredzētas U-25 sacensību galvenās cīņas, tomēr tajās Neretnieks ar zirgu Con Pleasure nestartēja.

Pirms tam piektdien Neretnieks ar zirgu Continue dalīja pirmo vietu augstlēkšanas izcīņā, pārlecot 2,20 metrus augstu šķērsli. Tas ir jauns Latvijas rekords, pārspējot Daiņa Ozola un zirga Landors 2010.gadā iespēto.

Citviet - sporta centrā "Kleisti" - nedēļas nogalē Rīgas atklātajā čempionātā konkūrā čempiona titulu izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Camparo, bet iejādē - Olga Šakurova ar Pentagonu.

"Patīkami bija startēt atjaunotajā manēžā. Pavisam cita lieta - pamats labs, telpā gaišs, rodas plašuma sajūta, silti, ir radīti komforta apstākļi. Un zirgi jaunajos apstākļos nebaidījās startēt. Man maršrutiem ar 130 centimetrus augstiem šķēršļiem kopā ir sagatavoti seši zirgi, taču vienās sacensībās var startēt tikai ar trim, tāpēc vajadzēja izvēlēties, ar kuriem piedalīties. Šoreiz izraudzījos tos, kuriem ir mazāka sacensību pieredze un vairāk nepieciešams to papildināt," Briča teikto citē Latvijas Jātnieku federācija. "Savu šāgada sacensību sezonu faktiski beidzu jau oktobrī ar labiem rezultātiem Igaunijā, un zirgiem līdz janvārim dota nosacīta atpūta. Taču Latvijā sen nav bijuši mači, tāpēc vajadzēja šo iespēju izmantot."

"Patīkami bija startēt jaunajā manēžā - labs pamats, gaiši un silti. Arī ar startiem esmu apmierināta, un pat nevaru pateikt, ar kuru zirgu vairāk, jo katrs izpildīja to, uz ko bijām strādājuši un ko vēlējos sasniegt," paudusi Šakurova. "Šosezon sacensībās īpaši aktīvi nepiedalījos, tāpēc tagad esmu gandarīta gan ar abu zirgu startu Mazajā balvā, gan ar Dafino sniegumu sešus gadus veco zirgu konkurencē. Tajā bija paredzēts nevis vērtēt tikai ar atzīmēm, bet arī sniegt tiesnešu komentāru tūlīt pēc starta, un man bija interesanti to noklausīties, jo pirmoreiz jāju šo shēmu. Vērtējums bija salīdzinoši augsts, taču saprotu, ka vēl ļoti daudz jāstrādā."

Šīs sacensības bija nozīmīgas ar to, ka tās notika Latvijas Jātnieku federācijas rekonstruētajā slēgtajā sporta manēžā, kur labiekārtotas vietas skatītājiem, kā arī uzklāts jauns laukuma segums un uzstādītas apmales, kas atbilst Eiropas Savienības noteiktajām prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)