Banner 980x90

Pašvaldību vēlēšanās drošības dienesti strādās pastiprinātā režīmā

Otrdien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars tikšanās laikā ar Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieku Intu Ulmani un Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieku, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Arti Velšu apstiprināja, ka vēlēšanu laikā atbildīgie dienesti un tiesībaizsardzības iestādes strādās pastiprinātā režīmā, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

VP vēlēšanu laikā pastiprinātu uzmanību pievērsīs ēkām, kuros izvietoti vēlēšanu iecirkņi. Savukārt DP līdz pašvaldības vēlēšanām veic preventīvus pasākumus, lai savlaicīgi novērstu iespējamu vēlētāju balsu pirkšanas gadījumus.

Arī turpmākajā laikā līdz vēlēšanām un vēlēšanu dienā DP policija ir gatava reaģēt uz informāciju par iespējamo balsu pirkšanu. Jebkāda veida saņemtās ziņas par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu jau šobrīd tiek rūpīgi pārbaudītas un veikti pasākumi, lai nepieļautu šāda veida pārkāpumus.

DP arī lūdz iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par iespējamu balsu pirkšanu vai konstatētiem balsu pirkšanas gadījumiem, vērsties tuvākajā policijas iecirknī, zvanot pa tālruņa numuru 110, kā arī Drošības policijā, zvanot pa telefonu 67208964 vai sūtot e-pastu uz adresi: dpdd@dp.gov.lv.

Iedzīvotāji aicināti vērsties VP arī gadījumos, ja saskaras ar mēģinājumiem traucēt mierīgu vēlēšanu norisi vēlēšanu laikā vēlēšanu iecirkņos vai 50 m no vēlēšanu iecirkņiem vai, ja netiek ievēroti priekšvēlēšanu aģitācijas nosacījumi.

CVK atgādina, ka pašvaldību vēlēšanās būs spēkā pilnīgs aģitācijas aizliegums vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām. Līdz ar to šā gada 31.maijā un 1.jūnijā ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio, televīzijā, preses izdevumos, internetā, publiskās vietās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu pieder valstij vai pašvaldībai.

Jau šobrīd DP ir saņemti pirmie signāli par personām, kas šajās vēlēšanās gatavojas organizēt vēlētāju balsu pirkšanu. Signāli saņemti no Latgales, Vidzemes un Zemgales novadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)