Banner 980x90

Politoloģe: vēlētāju aktivitāte ir normas robežās

Vēlētāju aktivitāte ir absolūti normas robežās, tā nav ne sevišķi augsta, ne pašvaldību vēlēšanām zema, sarunā ar aģentūru LETA sacīja politoloģe Iveta Kažoka, komentējot jaunāko informāciju par nobalsojušo skaitu.

Viņa norāda, ka pagaidām aktivitāte ir tādā pašā līmenī kā bija pirms četriem gadiem, kad vienlaikus vienā dienā bija gan pašvaldību vēlēšanas, gan Eiropas Parlamenta vēlēšanas.

"Manuprāt, tas ir labs signāls tam, ka cilvēki nejūtas paguruši no dažādiem vēlēšanu procesiem un tomēr ir gatavi vietējo pašvaldību vēlēšanās piedalīties. Visticamāk, tas nozīmē, ka gala vēlēšanu apmeklējums būs ap 50% , kas apstākļos, kad cilvēki pašvaldību vēlēšanās ir piestiprināti konkrētam iecirknim, ir ļoti normāli un sagaidāmi," sacīja Kažoka. Viņa piebilda, ka pagaidām tendence liecina, ka aktivitāte būs plus, mīnus tāda pati kā pirms četriem gadiem.

Viņa norādīja, ka vēl jāskatās, kas notiks dienas otrajā pusē.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka sestdien līdz plkst.12.00 pašvaldību vēlēšanās nobalsojuši 241 928 jeb 16,22% balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati par 950 iecirkņiem visā Latvijā. Līdz ar to kopumā, sākot no 29.maija, vēlēšanās ir piedalījušies 377 802 jeb 25,32% balsstiesīgo.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)