Banner 980x90

Politologiem pēc pirmās stundas grūti spriest par vēlētāju aktivitāti

Politologiem pēc pirmās balsošanas stundas pagaidām grūti spriest par vēlētāju aktivitāti, tā varētu kļūt skaidrāka ap pusdienlaiku.

Kā aģentūrai LETA sacīja politoloģe Iveta Kažoka, ja spriež pēc pirmās stundas, tad aktivitāte kopumā esot normāla un aptuveni tāda pati kā 2009.gada vēlēšanās. Viņa gan uzsver, ka pagaidām skaitļi ir provizoriski, jo daudz labāks indikators vēlētāju aktivitātei ir laiks ap plkst.12, kad arī būšot iespējams raksturot, vai vēlētāji ir aktīvi vai nē.

Arī politologs Juris Rozenvalds aģentūrai LETA sacīja, ka par pirmās stundas rezultātiem vēl grūti ko teikt. Viņaprāt, vēlētāju aktivitāti varētu redzēt ap pusdienlaiku. Viņš minēja, ka iepriekšējās balsošanas dienās atdoto balsu skaits rāda, ka vēlēšanu aktivitāte šogad varētu būt augstāka. Tajā pat laikā viņš norādīja, ka šodien ir labs laiks un vēlētāji varētu izvēlēties doties atpūsties tā vietā, lai dotos uz iecirkni balsot.

Pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv jau vēstīja, ka sestdien līdz plkst.8.00 Latvijā savu izvēli bija izdarījuši gandrīz 18910 vēlētāji jeb 1,27% no balsstiesīgo skaita.

Tas ir vairāk nekā 2009.gadā, kad līdz plkst.8 pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās nobalsoja 14 712 jeb 0,99% vēlētāju.

Līdz ar to kopumā, sākot no 29.maija, vēlēšanās ir piedalījušies 154 695 vēlētāji jeb 10,37% balsstiesīgo.

Sestdien Latvijā strādā 950 vēlēšanu iecirkņi, kuros varēs balsot līdz plkst.22.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)