Banner 980x90

Šadurskis dosies vizītē uz Limbažiem

Trešdien, 8.aprīlī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs, matemātikas profesors Kārlis Šadurskis dosies vizītē uz Limbažiem, kur tiksies ar pašvaldības deputātiem, uzņēmējiem, skolas pedagogiem un vecāko klašu skolēniem Limbažu 3.vidusskolā novadīs mācību stundu.

Kā pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv ziņo Šadurska palīgs Mārtiņš Langrāts, vizīte Limbažu novadā plkst.10.15 sāksies ar vienu no Latvijas tradīcijām bagātākās maizes ceptuves N.Bomja maiznīcas "Lielezers" apmeklējumu, kuras lepnums ir īsta rudzu maize.

Limbažu 3. vidusskolā no plkst.11.30 līdz 12.30 plānota tikšanās ar skolas vadību un iepazīšanās ar skolas mācību procesu, kā arī mācību stunda vidusskolas un Limbažu novada ģimnāzijas vecāko klašu skolēniem, kurā aplūkos Latvijas nodokļu sistēmu, budžeta veidošanu, kā arī vērsīs jauniešu uzmanību uz matemātikas lomu un nozīmi, tostarp, arī valsts pārvaldē.

No plkst.13.30 līdz 14.45 plānota tikšanās ar Limbažu novada domes vadību un domes priekšsēdētāju Māri Beļaunieku. Tikšanās laikā Šadurskis iepazīsies ar novada aktuālajiem jautājumiem.

Šadurskis novada domes deputātus iepazīstinās ar svarīgākajām budžeta, finanšu un nodokļu likumdošanas iniciatīvām Saeimā, kas skar iedzīvotāju ienākuma nodokli, tajā skaitā papildus atvieglojumiem, ar nodokļiem neapliekamā minimuma diferencēšanu, mikrouzņēmumu nodokļa likumu, izmaiņām akcīzes nodokļa likumā, kas paredz likmju pieaugumu alkoholam, kur gūtos papildu nodokļu ieņēmumus paredzēts novirzīt brīvpusdienu nodrošināšanai 4.klašu skolēniem.

Finanšu jomā Šadurskis iepazīstinās ar sagatavoto priekšlikumu par valsts lomas pastiprināšanu, lai lauku reģionos iedzīvotājiem, uzņēmējiem, kā arī vietējām pašvaldībām būtu pieejami finanšu pakalpojumi, kurus tradicionāli sniedz komercbankas. Šī tēma ir īpaši aktuāli, jo atsevišķas komercbankas tieši lauku reģionos slēdz savas filiāles.

Limbažu kultūras namā no plkst.15.00 Šadurskis piedalīsies Limbažu pensionāru biedrības ikmēneša sanāksmē. Tikšanās laikā tiks diskutēti jautājumi par Saeimā gaidāmo valsts augstāko amatpersonu, Valsts prezidenta, Augstākās tiesas tiesneša, ievēlēšanu.

Tāpat Šadurskis izklāstīs priekšlikumus un redzējumu par neapliekamā minimuma piemērošanu pensijām un kā šo jautājumu var risināt valsts budžeta kontekstā. Sarunās plānots skart arī Limbažu novada senioriem aktuālos veselības aprūpes jautājumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)