Banner 980x90

Salacgrīvas novadā sumina uzņēmējus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdienm, 25.novembrī, Liepupes tautas namā notika "Salacgrīvas novada gada uzņēmējs 2015" laureātu godināšanas ceremonija, kurā izcilākajiem uzņēmējiem pašvaldība pasniedza Gada balvas uzņēmējdarbībā, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā.

Atklājot šo pasākumu, tautas nama vadītājs Andris Zunde sacīja "esmu pagodināts, ka mūsu novada pirmais Salacgrīvas novada uzņēmēju godināšanas sarīkojums notiek šeit - Liepupes tautas namā, kuru gandrīz pirms 110 gadiem būvēja ar tā laika uzņēmēju, būvnieku un zemnieku atbalstu."

Tāpat pasākuma dalībniekus uzrunāja Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs – "būt par uzņēmēju nav viegli, bieži vien tas ir sirds darbs. Tas ir vāveres ritenis no kura tā īsti ārā nevar tikt. Lai vakars ir mierīgs un nav jārunā par biznesu. Šī gada novada uzņēmēju godināšanas pasākums ir iemesls būt kopā, pateikt viens otram labus vārdus un mēs – pašvaldība varam pateikt jums paldies."

Uzsākot apbalvošanu, novada uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītāja Dzintra Eizenberga bilda, ka izvērtēt uzņēmējus bijis ļoti grūti: "šovakar suminām uzņēmējus par 2015.gada sasniegumiem, jo gads uzņēmējdarbībā noslēdzas ar atskaitēm gada vidū. Tātad novērtēt uzņēmējus ņemot vērā nomaksātos nodokļus mēs varam tikai pēc 1.jūnija. Vasarā pasākumu grūti noorganizēt, tāpēc darām to tagad. Gada labākos uzņēmumus noteicām ņemot vērā apkopoto iedzīvotāju anketu rezultātus un vērtēšanas komisijas lēmumu, kurš tapa izvērtējot uzņēmumu rādītājus, pēc iepriekš noteiktiem kritērijiem. Nominācijā "Novada jaunais uzņēmējs" bija ieteikti 20 jaunie uzņēmēji, desmit no tiem vērtēja komisija - Veicināšanas balvas nominācijā – "Novada Jaunais uzņēmējs" saņēma SIA E.Z.K. - Īpašnieks Edžus Zvīnis un SIA "Toriwood" - Īpašnieks Rinalds Bērziņš. Gada balva – "Novada Jaunais uzņēmējs 2015" piešķirta IK "JSB Apsaimniekotājs" - Jānim Eizenbergam. Saņemot balvu Jānis sacīja "balva uzliek lielu atbildību, bet es solos augt un strādāt."

Visgrūtāk izvērtējamā nominācija bijusi novada būvnieks. Iedzīvotāji aptaujā izvirzīja un komisija vērtēja septiņas būvfirmas - Veicināšanas balva nominācijā "Novada Būvnieks 2015" piešķirta "V&M Būve" – Mareksam Popovam un Gada balva – SIA "Celsim" - Leonīdam Gusakovam.

Vērtēšanai nominācijā novada tūrisma uzņēmums bija izvirzīti desmit uzņēmumi. Veicināšanas balva nominācijā "Novada Tūrisma uzņēmums 201"5" saņēma IK "Liepupes muiža" - Egita Lauska un SIA Kuivižu osta - Jānis Tērauds.

Gada balva šajā nominācijā SIA "Minhauzena pasaule" - Atim Sausnītim. Balvu saņēma pats Minhauzens – Rimants Lūsis. Viņš sacīja "mēs noteikti turpināsim attīstīties un iet uz priekšu. Visus gaidu ciemos maijā - Minhauzena dzimšanas dienā, tad mēs ceram Minhauzena pasaulē sagaidīt 400 tūkstošu apmeklētāju".

No deviņiem izvirzītajiem veicināšanas balvu nominācijā "Novada Zivsaimnieks 2015" saņēma z/s "Kurķis" - Aleksandrs Rozenšteins un IK "Kuivižkrasts" - Andris Skuja. Gada balva –SIA "Baņķis" – Kārlim Kleinam. Saņemot šo balvu uzņēmuma komercdirektors Guntis Bergs neslēpj pārsteigumu: "šogad mūsu uzņēmums saņēma zemkopības ministrijas veicināšanas balvu, novada vadība mums pasniedz galveno balvu – esam pārsteigti. Paldies ka novērtējāt mūs augstāk nekā ministrija. Zivsaimniecības nozarē iet kā pa viļņiem te augšā, te lejā. Šobrīd, šķiet ir tas zemākais punkts un saņemt balvu šādā brīdī ir patīkamāk nekā tad, kad esi virsotnē. Jādomā, ka šī balva būs stimuls tālākai centībai un izaugsmei."

No vienpadsmit izvirzītajiem novada mežsaimniekiem diviem uzņēmumiem ir vienāds punktu skaits un ir divas gada balvas. Veicināšanas balva nominācijā "Novada Mežsaimnieks 2015" piešķirta z/s "Irnumi 2" - Kārlis Sārs un SIA "Woodstuff" – Ilze Ozola; Ivo Povics, bet Gada balva – SIA "Īveja" Gvido Cīrulim un SIA "Baltic Forest" - Ernestam Kupčam. Saņemot gada balvu Kupčs sacīja: "strādājot uzņēmējam rokas paceļas un nolaižas… es vēlu, lai uzņēmējiem rokas vienmēr ir paceltas un lai novada vadība tās nespiež uz leju."

Šogad no astoņiem izvirzītājiem uzņēmumiem komisija veicināšanas balvas piešķīra "Liedags L" - Jānim Lokmanim, Tūjā un veikals TOP Salacgrīva -vadītājai Ilzei Meļikidzei. Gada balva – "Novada Tirgotājs 2015" Veikalam ACTEKS - Jānim Ozolam. "Šī balva ir lieliska dāvana mūsu uzņēmumam astoņu gadu dzimšanas dienā", sacīja tā vadītājs Jānis Ozols piebilstot, ka "tirgotājs pēc savas būtības ir slikts, jo atņem cilvēkiem naudu. Bet ir sanācis tā, ka es to daru ar prieku un mana devīze ir, lai katrs cilvēks kurš iziet no veikala bez naudas būtu smaidīgs un apmierināts."

Statistika rāda, ka Salacgrīvas novadā ir 17 zvejnieku saimniecības un 275 zemnieku saimniecības, pie tam deviņas no tām ir Latvijas 100 lielāko saimniecību sarakstā. No iedzīvotāju un komisijas izvirzītajām un vērtētajām vienpadsmit saimniecībām veicināšanas balvas nominācijā "Novada Lauksaimnieks" saņēma z/s "Tūjsmuiža" īpašniece - Kristīne Mauliņa un z/s Vīganti īpašniece - Lija Jokste. Gada balva – "Novada Lauksaimnieks 2015" piešķirta z/s "Robežnieki" - Sandrim Eizenbergam un Ievai Alpai Eizenbergai. Saņemot balvu Sandris Eizenbergs sacīja: "Gods un lepnums saņemt balvu. Šis gads ir bijis ļoti grūts, bet tagad piena cenai ceļoties, šķiet būs labāk."

Viena no svarīgākajām un nozīmīgākajām ir nominācija "Novada ražotājs". No deviņiem atpazīstamākajiem veicināšanas balvas piešķirtas a/s "Brīvais Vilnis" - Arnolds Babris un SIA "Ardagh Metal Packaging Latvia" - Uģis Jēgers. Gada balva – "Novada Ražotājs 2015" SIA "Kubikmetrs" - Armandam Upītim. "Pašvaldība pēdējos gados ir reāli sākusi domāt par saviem uzņēmējiem", uzsvēra Armands Upītis, "ceru, ka tā būs arī turpmāk un paldies pašvaldībai par novērtējumu. Cenšamies strādāt, visi mūsu strādājošie ir novada cilvēki un ar solījumiem nemētāšos."

Gada balvai – "Novada Popularizētājs" bija pieteikti vairāki uzņēmumi, viens no tiem veikaliņš "Radīts Salacgrīvas novadā", bet pašvaldības iestādes komisija nevērtēja. Gada balvu "Novada popularizētājs 2015." saņēma SIA "Positivus music" - Ģirts Majors.

Salacgrīvas novada uzņēmēju godināšanas pasākumā piedalījās arī ALTUM Valmieras reģionālās pārvaldes pārstāvji un viņi pasniedza balvas saviem sadarbības partneriem SIA "Mežgravas" Dainai un Aivaram Sudrabiem un SIA "LEATXUS" Leldei Garozai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)