Banner 980x90

Salacgrīviete Anete Kociņa apsteidz Ozoliņu šķēpmešanas sacensībās Pekinā

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas šķēpmetēja, salacgrīviete Anete Kociņa trešdien, 18.maijā apsteidza savu tautieti Sintu Ozoliņu Starptautiskās Vieglatlētikas asociāciju federācijas (IAAF) pasaules izaicinājuma sacensībās, kas risinājās Ķīnas pilsētā Pekinā.

20 gadus vecā Kociņa, kura pērn izcīnīja sudrabu Eiropas čempionātā junioriem, šajās sacensībās ieguva devīto vietu ar rezultātu 56,92 metri.

Savukārt pieredzējusī Ozoliņa ieņēma pirmspēdējo pozīciju 11 dalībnieču konkurencē, šķēpu raidot līdz 56,45 metru atzīmei.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva austrāliete Ketrīna Mičele, kura panākuma guvu ar rezultātu 64,37 metri.

Kā zināms, Ozoliņa ir viena no 12 Latvijas vieglatlētiem, kas kvalificējušies augustā gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Šķēpmetējai šī būs jau trešā Olimpiāde.

Riodežaneiro Olimpiādei kvalificējušies ir arī šķēpmetēji Rolands Štrobinders un Madara Palameika, kā arī Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Anita Kažemāka un Valērijs Žolnerovičs maratonā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Pauls Pujāts kārtslēkšanā un Arnis Rumbenieks ar Agnesi Pastari soļošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)