Banner 980x90

Šogad Limbažos palielinājies tūristu skaits

Pēc Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) vienotās e-statistikas datu apkopošanas, var secināt, ka šī gada pirmajos astoņos mēnešos Limbažu novada tūrisma informācijas centra (TIC) apmeklētāju skaits ir nedaudz palielinājies.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu TIC pārstāve Ilze Millere, līdz 31.augustam astoņos mēnešos Limbažos bijuši 3584 apmeklētāji, salīdzinoši 2013.gadā 3542 apmeklētāji, savukārt 2012.gadā 3113 apmeklētāji.

Lielākais interesentu pieplūdums bija manāms jūlijā un augusta sākuma - tradicionālajā atvaļinājumu laikā. Visvairāk Limbažus apmeklēja tūristi no Igaunijas (kopumā 203). Viesiem no Igaunijas sagatavoti arī vairāki informatīvie materiāli viņu dzimtajā valodā, kas aicina iepazīt Limbažu apkārti un Vidzemes piekrasti.

Bieži Limbažu viesi bijuši arī vācieši, kuri ar velosipēdu iecienījuši apceļot Eiropu (kopumā 162). Šim nolūkam lieliski noderēja projekta "CentralBalticCycling" ietvaros tapušie informatīvie materiāli. Velo tūristi Limbažos nereti ierodas jau ar projekta materiāliem, kurus saņēmuši tūrisma izstādēs savās mītnes valstīs.

Tāpat Limbažus apmeklēja tūristi no Krievijas, Somijas, Lietuvas. Visvairāk apmeklētājus interesēja, kas apskatāms Limbažos, to apkārtnē un Vidzemes piekrastē. Lai arī apmeklētāji interesējušies un iegādājušies ceļojumus ārpus Latvijas, interese par vietējiem reģioniem ir daudz lielāka.

Limbažos vispieprasītākais objekts ir Dzīvā sudraba muzejs, kas atzīts arī par 2013. gada vienu no veiksmīgākajiem jaunajiem tūrisma produktiem Latvijā. Sudraba muzejam seko Vecais ugunsdzēsēju depo, Viduslaiku pilsdrupas, Limbažu muzejs ar Baumaņu Kārļa ekspozīciju, Limbažu Lielezers un dabas taka.

Apmeklētāji atzinīgi novērtē, ka apskatei atvērta Limbažu evaņģēliski luteriskā baznīca un Kristus apskaidrošanās pareizticīgo baznīca. Pilsētas viesi kā dāvanu no Limbažiem nereti izvēlas SIA "Limbažu Tīne" darinātos tekstilizstrādājumus.

Vēsākam laikam iestājoties aktuāls kļuvis arī plašais krāsaino dziju piedāvājums, silti pledi un segas. Iecienītākais objekts, pirms Limbažu robežas, kur bieži novērojamas rindas ir SIA "N.Bomja maiznīca "Lielezers" veikaliņš.

Maiznīcas produkcija šogad Vācijā Hanzas dienās Lībekā maijā un Anklamas pilsētas svētkos augustā tika novērtēta kā ļoti garšīga. Īpaši nesenais jaunums- salinātā rudzu maize un jau iecienītās rudzu miltu piparkūkas, kas vasaras vidū nevienam vien vācu zemes iemītniekam radīja asociācijas ar Ziemassvētkiem.

Limbažu novadā plaši apmeklēti ir objekti maršrutā "Bīriņi-Limbaži-Tūja- Saulkrasti", ko varētu saukt par vietējo Zelta loku. Šis maršruts attīstīts vairākus gadus un piedāvāts latviešu, krievu un igauņu valodās.

Tāpat Vasaras sezonā daudzi lūkoja pēc Lavandu laukiem, interese pieaug arī par briežu dārzu "Jaunozoli" Umurgas pagastā. Šogad aktīvs jaunums ir mājas saldējuma ražotne "Gogelmogels" Stienē.

Arī brīvdabas veselības augu kolekcija kļuvusi vēl plašāka un no šīs vasaras atrodama Limbažu pagasta saimniecībā "Lādes Avotiņi", savukārt jau zināmais Vidrižu pagasta objekts "Sautlāči" aicina iepazīt dažādu šķirņu papagaiļus. Interesants jaunums podnieku darbnīcā "Cepļi" Duntē- vasaras nogalē podnieki aicināja uz porcelāna masas cepļa izņemšanu.

Limbažu novada tūrisma informācijas centrs šīs sezonas sākumā bija viens no četriem tūrisma uzņēmumiem, kas saņēma Q-Latvia kvalitātes zīmi, kuru pasniedza TAVA.

Vasaras laikā izdota Limbažu pilsētas karte latviešu/angļu un vācu valodās, kuru bez maksas var saņemt gan tūrisma informācijas centrā, gan arī dažādos pilsētas apskates objektos un kafejnīcās.

Sadarbībā ar Limbažu novada uzņēmēju konsultatīvo padomi notikusi līdzdarbošanās zīmola "Ražots Limbažu novadā", kā rezultātā izveidots vietējās produkcijas stends tirdzniecības centrā "Top" Rīgas ielā, Limbažos, kā arī septembrī plānota materiāla "Ražots Limbažu novadā" izdošana.

Vairāku projektu ietvaros notikuši semināri, žurnālistu vizītes. Limbaži ir vieni no 27 pretendentiem Eiropā uz kultūras projekta "Charts" balvu kā "Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis", rezultāts būs zināms jau septembra vidū.

Šobrīd uzsākta gatavošanās darba semināram "Baltic Connecting 2014", kur oktobra sākumā vienā no tūrisma operatoru vizītēm, ko organizē TAVA sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas valsts tūrisma organizācijām, iekļauta arī Limbažu novada tūrisma objektu apskate.

Vasaras sezonas laikā līdz 15.septembrim Limbažu novada tūrisma informācijas centrs atvērts apmeklētājiem katru dienu: pirmdienas- sestdienas no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 un svētdienās no plkst.10.00 līdz plkst.15.00. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)