Banner 980x90

Starptautiskajā tūrisma dienā Limbažos atklās zaļo ceļu uz Katvariem

Sestdien, 27.septembrī, Limbažos Starptautiskās tūrisma dienas ietvaros aktīvie velobraucēji un gājēji, kuri gatavi iepazīt seno dzelzceļa ceļu un braukt pa uzbērumu, kur kādreiz braucis vilciens, aicināti piedalīties zaļā ceļa (greenway) atklāšanā, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada TIC vadītāja Ilze Millere.

Tikšanās vieta Limbažos pie takas sākuma, kas tiek savienots ar jauno apvedceļu. Starts plkst.11.00 Zaļā ceļa (greenways) atklāšanā piedalīsies arī Latvijas zaļo ceļu asociācijas, kuras biedrs ir arī Limbažu novada pašvaldība, izpilddirektors Raitis Sijāts un prezidents Jānis Bordāns.

Taka no Limbažiem līdz Katvaru pagasta ZS "Purmaļi" izveidota 2014.gadā Limbažu novada pašvaldībai iesaistoties Lauku atbalsta dienesta uzraudzītā un vietējās rīcības grupas "Brasla" iesniegtā Leader projektā Tūrisma takas izveide no Limbažiem līdz Katvaru pagasta ZS "Purmaļi" ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu. Lai realizētu darbus trase attīrīta no krūmiem, projekta laikā izņemti sliežu gulšņi, veikta grants-smilts seguma planēšana, norādes zīmju un dabīgo barjeru uzstādīšana. Projekta kopējās izmaksās 10 322,93 eiro, no kuriem pašvaldības līdzfinansējums 2645,13 eiro (ieskaitot PVN). Darbus veica SIA "Limbažu ceļi". Posms, kas tika labiekārtots projekta laikā savienojās ar uzbēruma daļu, par kuras sakārtošanu jau parūpējušies Katvaru ezera apsaimniekotāji- biedrība Katvaru ezers un tās vadītājs Jānis Krūmiņš. Kopumā tūrisma taka ir aptuveni 7 km gara.

Sadarbībā ar Vidzemes Tūrisma asociāciju un Lavijas Zaļo ceļu asociāciju greenways posms Limbaži-Katvari tiks popularizēts arī Latvijas kopējā velokartē, tādējādi piesaistot tūristus no Latvijas un ārvalstīm. Tāpat paredzēts posmu popularizēt un uzlabot dažādu vietējo un starpvalstu projektu ietvaros nākotnē.

Tehniskā informācija: Velobraucējiem, kas plāno piedalīties atklāšanā jānodrošina pašiem savs velosipēds, plānotais trases garums vienā virzienā ~ 7 km, smilts-grants segums, kas vietām pārbauda braucēju rūdījumu. Braucējiem saviem spēkiem arī jāplāno atgriešanās savos starta punktos. Tāpat posmu iespējams izmantot arī kājāmgājējiem uz ziemā – slēpotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)