Banner 980x90

Uzsāk Lādezera attīstības stratēģijas izstrādi

Pirmdien, 20.aprīlī, centrā "Paaudžu osta" notika nodibinājuma "Limbažu fonds" organizētā Lādezera attīstības stratēģijas izstrādes darba grupas sanāksme, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja "Limbažu fonda" projektu vadītāja asistente Anna Siliņa.

Tajā piedalījās un savu vērtējumu par ciemata attīstības iespējām izteica vietējie jaunieši, pagasta pārvaldes un skolas pārstāvji, pensionāri un citi lādezerieši. Iedzīvotāju viedokļus un priekšlikumus uzklausīja Vidzemes augstskolas Pārvaldības studiju virziena direktore Anna Broka un studenti Ralfs Piziks un Viktorija Hirsone, kas uzņēmušies stratēģijas izstrādi.

Stratēģijas izstrādātāji vēlējās noskaidrot, ko vietējie iedzīvotāji saredz kā Lādezera priekšrocības un trūkumus, lai šeit dzīvotu. Pie trūkumiem tika minēts, ka pietrūkst darba iespējas uz vietas, ir slikta autobusu satiksme, lai strādātu Limbažos (pirmais autobuss Limbažos ienāk nedaudz pirms astoņiem rītā un no Limbažiem atiet plkst.8.10), nepieciešams privātais transports. Tika norādīts, ka vietējie ir kūtri pasākumu apmeklētāji. Tāpat ciematā nav kafejnīcas.

Kā pozitīvais tika minēts ciemam blakus esošais autoceļš (P9), laba autobusu satiksme ar Rīgu, lai tur strādātu, kā arī bērnudārzs un skola, radot piemērotu vidi ģimenēm ar bērniem. Vietējā pensionāre atzina, ka ciematā ir aktīva sabiedriskā dzīve, jo tiek organizēti dažādi pasākumi, tostarp, pagasta svētki, teātra izrādes, kino un citi. Ciematā ir ezers ar sakārtotu piekrasti, kur vasarā pieejamas dažādas aktīvās atpūtas iespējas. Pieejama frizētava un veļas mazgātava. Izbūvēts apgaismojums no ciemata centra līdz autoceļam P9. Norit ūdenssaimniecības sakārtošanas projekts, ir siltināta skola un centrā - labs sporta laukums. Izveidots centrs "Paaudžu osta", kur iespējams organizēt kultūras, izglītojošas un saviesīgas aktivitātes.

Nākamā Lādezera attīstības stratēģijas izstrādes sanāksme notiks 27.aprīlī plkst.16.00. Šajā reizē par Lādezera nākotnes perspektīvām tiks diskutēts ar vietējiem jauniešiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)