Banner 980x90

Kartupeļu cietes ražotāja "Aloja-Starkelsen" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saruka par 1,7%

Kartupeļu cietes ražotājs "Aloja-Starkelsen" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.septembra līdz 2019.gada 31.augustam, strādāja ar 8,14 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā gadu iepriekš.

Rīga, 3.janv., LETA. Kartupeļu cietes ražotājs "Aloja-Starkelsen" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.septembra līdz 2019.gada 31.augustam, strādāja ar 8,14 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 34,8% - līdz 59 024 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka bioloģiskās lauksaimniecības attīstība Latvijā un pārējās Baltijas valstīs ļāva kompānijai sasniegt bioloģiskās lauksaimniecības izejvielu iepirkumu apmērus, kas nodrošināja ražošanas plāna izpildi. Pagājušajā finanšu gadā pirmo reizi "Aloja-Starkelsen" kartupeļu cietes ražošanas apmērs no bioloģiski audzētiem kartupeļiem pārsniedza no integrēti audzētiem kartupeļiem saražotās cietes apmēru. "Aloja-Starkelsen" vadība arī norāda, ka iepriekšējos divos gados laika apstākļu dēļ kompānija zaudēja būtisku daļu no kartupeļu un zirņu ražas, kas neļāva pilnvērtīgi attīstīt bioloģiskās pārtikas izejvielu starptautisko pārdošanu, līdz ar to iepriekšējā finanšu gadā veidojās disonanse starp ražošanas un pārdošanas apmēriem. Kompānijas vadība arī atzīmē, ka kopumā Eiropas Savienībā un ASV, kas ir galvenie uzņēmuma ražoto bioloģisko produktu tirgus, bija novērojama nozīmīga bioloģiskās lauksaimniecības pārtikas tirgus attīstība, kas saglabāja kompānijas ražoto bioloģisko pārtikas izejvielu tirgus attīstības potenciālu. Tāpat uzņēmuma vadības ziņojumā minēts, ka, attīstot sadarbību ar Lietuvas un Igaunijas bioloģiskās lauksaimniecības saimniecībām, "Aloja-Starkelsen" ir būtiski samazināti laika apstākļu radītie ražības un līdz ar to arī iepirkuma apmēru riski. Pēc vadības ziņojumā minētā, "Aloja-Starkelsen" paredzējusi turpināt sadarbības projektus ar Latvijas un citu valstu zinātniskajām institūcijām trijos galvenajos virzienos - bioloģiskās lauksaimniecības primārās ražošanas efektivitātes un stabilitātes palielināšanā Latvijas bioloģiskajās saimniecībās, jaunu ražošanas tehnoloģiju attīstīšanā, kas ir piemērota bioloģisko pārtikas produktu izstrādei un ilgtermiņa attīstībai, kā arī ražošanas blakusproduktu pārstrādes attīstībā. Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.augustam, "Aloja-Starkelsen" strādāja ar 8,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 0,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 10,8% un bija 90 462 eiro. "Aloja-Starkelsen" pamatkapitāls ir 259 131 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 97,93% daļu ir Zviedrijas kompānija "Sveriges Starkelseproducenter, forening".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)