Banner 980x90

10 aktuālas modes tendences rudens-ziemas sezonā

Lai arī saule mūs vairs nelutina, un vasaras kleitas un sandales ir jāatstāj skapī, vēlme izskatīties glīti un gaumīgi nav zudusi. Par laimi, šīs sezonas mode ir ne vien eleganta, bet arī ērta un praktiska. Piedāvājam nelielu ieskatu aktuālajās modes tendencēs, kas pierāda, ka sniegs un sals nav šķērslis, lai moderni ģērbtos!

1. Gari mēteļi

Šoziem mode tiešām neliks salt. Virsģērbi ir palikuši vēl apjomīgāki: gari, plandoši trenči, biezas, stepētas jakas, brīvi krītoši apmetņi un stingri vilnas mēteļi ar kažokādas vai spalvu apdari ir absolūta sezonas nepieciešamība.

2. Adījumi

Grūti iedomāties siltāku, mīkstāku, ziemīgāku un stilīgāku apģērba gabalu par biezu, adītu džemperi! Adījumi visās to izpausmēs ir iekarojuši vietu modes pasaulē, lai pasargātu mūs no aukstuma un radītu mājīguma sajūtu.

3. Āda, āda, āda...

Vēl viens materiāls, kas šosezon cieņā, ir āda. Laiks, kad ādas jaka bija tikai baikeru un dumpīgās jaunatnes uniforma, ir pagātnē. Mūsdienās no ādas var gatavot gandrīz visu, un tā ir tikpat maiga, krāsaina un brīvi krītoša kā jebkurš audums.

4. Drosmīgas krāsas

Kaut gan aktualitāti joprojām saglabā arī atturīgie zemes toņi, ziemas mode nebaidās no spilgtām krāsām un drosmīgām izvēlēm. Sezonas aktualitātes ir oranžs, purpurs, koši rozā, zelts un neona toņi. Kad daba grimst pelēcīgumā, ir svarīgi neļauties apkārtējam drūmumam un ielaist savā dzīvē mazliet krāsu!

5. Klasiskie kostīmi

Ja sirdij tuvs kas mierīgāks, tu noteikti priecāsies par iespēju ietērpties klasiskā kostīmā! Žakete un taisna piegriezuma svārki vai bikses vienlīdz labi izskatīsies gan birojā, gan jautrā pasēdēšanā ar draugiem. Šosezon modē atkal ir uzsvērta plecu līnija — un tāpat kā klasiskas līnijas no modes neiziet arī klasiski raksti: rūtis, punktiņi, svītras un zobiņi.

6. Jostas

Polsterēti pleci un savilkts viduklis vienmēr ir bijušas savstarpēji draudzīgas modes tendences. Tie ir kontrasti, kas izceļ siluetu. Lai kas tev būtu mugurā, tu nekļūdīsies, ja koptēlu papildināsi ar jostu. Šauras un platas, sievišķīgi romantiskas un panciski skarbas — jostu dažādība ir neaprakstāma!

7. Ziedu apdrukas

Ziedu ornamenti nekad nav zaudējuši savu aktualitāti, taču šoziem tie uzplaukst ar jaunu sparu, kļūstot apjomīgāki un detalizētāki. Īpašā cieņā — ziedu karaliene roze!

8. Dzīvnieku raksti

Arī dzīvnieku pasaule spēj būt lielisks iedvesmas avots modes dizaineriem. Leoparda plankumi, zebras vai tīģera svītras un pitona zvīņas tev palīdzēs Latvijas ziemā atbrīvot savu iekšējo džungļu zvēru.

 Ja dzīvnieku raksti tomēr šķiet pārāk ekscentriski, vari sākt ar aksesuāriem vai citiem nelieliem akcentiem.

9. Gari svārki

Svārkiem noteikti ir vieta arī ziemas garderobē, taču, tuvojoties aukstajam periodam, tie kļūst garāki. Šogad — daudz garāki. Gari svārki un apjomīgas kleitas ir gan gadalaikam atbilstoši, gan ļoti, ļoti sievišķīgi!

10. Mākslīgās kažokādas

Laiks, kad augstā mode neinteresējās par tās ietekmi uz dabu un sabiedrību, ir pagājis. Kažokādas joprojām ir lielisks akcents (vai materiāls) ziemas apģērbam, taču nepārprotama priekšroka tiek dota mākslīgajiem kažokiem. Tie vairs nav tikai kompromiss cilvēkiem, kas nevar atļauties dabīgās kažokādas, bet arī norāde par cieņpilnu attieksmi pret dzīvniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)