Banner 980x90

Aksesuāri, kuri ratiņu lietošanu padarīs daudz ērtāku gan mazulim, gan vecākiem

Iegādājoties bērnu ratiņus, vecāki domā par to, vai modelis būs piemērots videi, kurā viņi dzīvo, vai ir skaists dizains, vai ratiņi ir izturīgi un funkcionāli. Tomēr tas nav viss, par ko vajadzētu padomāt. Nepieciešams parūpēties arī par dažādiem ratiņu aksesuāriem, kas būs neaizstājami ikdienā un sniegs daudz lielāku komfortu gan mazulim, gan vecākiem. 

Pērkot jaunus ratiņus, daudzi aksesuāri jau ir komplektācijā, tomēr var arī nebūt, tāpēc nepieciešams par to pārliecināties. Ja izmantojat lietotus ratiņus, kuriem aksesuāri kaut kur noklīduši, tad varat sameklēt un iegādāties nepieciešamos aksesuārus atsevišķi.

• Ratu soma
Ratu soma ir patiešām praktisks aksesuārs, kas savu lietderību pierādīs ik dienu. Soma, kas stiprināma pie ratu roktura, ir ērti pieejama jebkurā mirklī. Tajā vecāki var ielikt visas mazulim ārpus mājas nepieciešamās aprūpes lietas un arī dažādus savus sīkumus – maku, telefonu, atslēgas. Ratu somas parasti ir pieliekamas pie roktura un ātri noņemamas, lai somu paņemtu līdzi, ja ejat telpās, bet ratus atstājam ārpusē. Vislabāk, ja ratu soma ir ietilpīga, ar labu aizdari, mitruma necaurlaidīga. Ratu somas parasti jau ir iekļautas komplektācijā un ir ratiņiem pieskaņotā dizainā. 

• Lietus plēve ratiem
Lietus plēve ratiem mūsu platuma grādos ir ļoti noderīga. Nokrišņu daudzums Latvijā ir samērā liels visos gadalaikos, tāpēc lietus plēvei būs praktisks pielietojums diezgan bieži. Lietus plēve ratiem var arī nenākt standarta komplektācijā, tāpēc savlaicīgi vajadzētu to iegādāties atsevišķi. Bērnu preču veikalos pieejamas dažāda veida lietus plēves ratiem, tāpēc jāpievērš uzmanība tam, kāda tipa ratiem plēve paredzēta. Pieejamas arī universālās lietus plēves, kurām ir plašāks pielietojums. 

Lietus plēvi ratiem varat arī meklēt ratu zīmola preču veikalā, jo vairums ražotāju piedāvā šo aksesuāru iegādāties atsevišķi. 
Piemēram, Chicco pastaigu ratiem, iegādājama lietus plēve, kas der vairākiem Chicco ratiņu modeļiem: https://www.chicco.lv/chicco-lietuspleve-ratiem-delux.html

• Saules sargs
Pie ratu rāmja stiprināms saules sargs ir labākais veids, kā mazulim nodrošināt ēnojumu saulainās dienās, bet neradīt ratiņos siltumnīcas efektu, kas var apdraudēt mazuļa veselību. Bieži vien vecāki mēdz izmantot lakatus vai citus audumus, lai aizklātu ratiņus un pasargātu bērnu no saules, bet speciālisti uzsver, ka šis ir riskants solis, kas var dārgi maksāt. Aizklātos ratiņos temperatūra strauji paceļas un rada pārkaršanas risku mazulim. Tas var notikt jau pavisam īsā laikā. Tāpēc labāk izmantot saules sargu, ko vajadzības gadījumā var piestiprināt tajā vietā, kur nepieciešams, lai radītu ēnojumu ratiņos.

• Moskītu tīkls
Arī dažāda izmēra kukaiņu Latvijā netrūkst – sākot no odiem un mušām līdz pat bitēm un sirseņiem, kas jau ir ļoti bīstami. Lai vasaras vakaros mazulis arī varētu mierīgi gulēt svaigā gaisā, noderīgs būs moskītu tīkls, ko var pārklāt pāri ratiņiem. Moskītu tīkls saglabā gaisa cirkulāciju, bet neļauj pie bērna nokļūt kukaiņiem. 

Kukaiņi ne tikai var traucēt mazuļa mieru, bet arī radīt kodumus, uz kuriem reakcija var būt diezgan nopietna. Tā var būt alerģija, izsitumi, niezošas pumpas, no kurām būs grūti tikt vaļā. Tāpēc labāk jau laikus novērst iespēju, ka kukaiņi piekļūst bērnam. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)