Banner 980x90

Izsaka priekšlikumu no amata atbrīvot Alojas novada domes priekšsēdētāju

Aizvadītajā nedēļā pieci Alojas novada domes deputāti izteica priekšlikumu no amata atbrīvot domes priekšsēdētāju Valdi Bārdu, vēsta laikraksts "Auseklis".

Kā raksta "Auseklis", Alojas novada domes deputātu Agra Rubeņa, Gundara Karlsona, Jāņa Bakmaņa, Tamāras Pavlovas un Ineses Bites rīcībai par iemeslu bija Uzņēmējdarbības atbalsta centra - bibliotēkas "Sala" iecerētais būvniecības projekts Ungurpilī.

Aizvadītajā gadā Alojas novada dome ar šo projektu startējusi Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas atklātajā konkursā "Ilgtspējīgu ēku, atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju un emisiju samazinošu tehnoloģiju attīstība", taču projektam pietrūka finansējuma.

Kā raksta "Auseklis", 18.februārī Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) vēstulē informēja, ka Alojas domes pieteikums varētu tikt apstiprināts, ja dome izpildīs vairākus nosacījumus, tai skaitā, palielinās pašvaldības līdzfinansējuma daļu par 93 065,33 eiro. Atbilde bija jāsniedz 20 dienu laikā.

Deputāti, kuri ierosināja Bārdas atbrīvošanu no amata, priekšsēdētājam pārmet vienpersonisku apstiprinošas atbildes sniegšanu, pirms tam jautājumu par papildu finansējumu neizskatot ne Finanšu komitejas, ne domes sēdē. 26.marta sēdē dome ar septiņām balsīm "par" pieņēma lēmumu par šī projekta izmaksām, nosakot, ka pašvaldības līdzfinansējums projektā būs 661 097 eiro. Deputāti piekrita līguma slēgšanai, un 1.aprīlī Bārda to arī parakstīja. Taču Rubenis uzskata, ka deputāti arī sēdē netika informēti par pašvaldības līdzfinansējuma palielināšanu.

Pats Bārda laikrakstam "Auseklis" norādīja, ka, viņaprāt, likums nav pārkāpts, jo lēmums par "Salas" izmaksām pieņemts domes sēdē. Vēstuli viņš parakstījis nevis domes vārdā, bet kā Alojas novada domes priekšsēdētājs.

Kā raksta "Auseklis", lēmums par Bārdas atbrīvošanu no amata netika pieņemts. Par šo lēmumu balsoja pieci deputāti, bet astoņi bija pret, Bārda balsojumā nepiedalījās.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka šī gada 1.aprīlī Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda parakstīja līgumu ar Valsts reģionu attīstības aģentūru par projekta "Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs - bibliotēka "Sala" ("Sala") īstenošanu. Tas paredz līdz 2016.gada 30.aprīlim novadā izveidot bibliotēku un radīt uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūru, kuru izmantos esošo un jaunu uzņēmumu attīstībai, kā arī vietējās sabiedrības aktivizēšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)