Banner 980x90

Lelles un to aksesuāri – vienas no iecienītām dāvanām meitenēm

Ja vajadzētu izveidot sarakstu ar dāvanām, ko biežāk izvēlas priekš meitenēm un kuras mazās dāmas arī vēlas saņemt, tad šāds saraksts noteikti nebūtu iedomājams bez lellēm. Lelles un dažādi to aksesuāri bērnu rotaļlietu klāstā vienmēr ir plašā piedāvājumā, jo pieprasījums ir nemainīgi liels. Kamēr viena meiteņu paaudze izaug no leļļu posma, tikmēr paaugušās jau mazās meitenes, kurām lelles tikai sāk interesēt.

Lelles ir laba dāvana dažāda vecuma meitenēm
Lelles ir laba izvēle dāvanai gan jaunākām, gan vecākām meitenēm. Atliek tikai piemeklēt tādu lelli, kas piemērota konkrētā vecuma meitenei. Mazākām meitenēm var patikt auduma lelles, kas ir mīkstas, ar tām nevar satraumēties, tās arī noderēs kā guļamā un mīļmantiņa. 

Pirmsskolas vecumā meitenītēm patīk spēlēties ar tā saucamajām lellēm-bēbjiem, kas atgādina īstu mazuli. Meitenēm tas ir vecums, kad spēlē ģimenes, iejūtas mammas lomā, tāpēc šādas lelles viņām ļoti patīk. Arī tāpēc, ka tām var iegādāties dažādus aprūpes rīkus un aksesuārus, kas ir tādi paši kā īstiem mazuļiem.

Lielākas meitenes jau interesējas par modi, aksesuāriem, seko līdzi bērnu rotaļlietu tendencēm, tāpēc viņām saistošas ir zīmolu lelles, arī lelles, kas ir veidotas pēc kādu animācijas filmu varoņu līdzības, piemēram, Monster High, Equestria Girls, Disney princešu lelles un citas.

Kādu lelli izvēlēties?
Lai saprastu, kādu lelli izvēlēties, nepieciešams ņemt vērā ne tikai meitenes vecumu, bet arī emocionālo attīstību un intereses. Ne vienmēr bērni vienādā vecumā ir arī vienādi savās prasmēs un interesēs. Vecākiem to būs izvērtēt vieglāk, jo viņi ikdienā ir ar savu meitu kopā, zina, kādas rotaļas viņu saista, visticamāk, ka meitene pati ir izrādījusi interesi par kādām konkrētām lellēm. 

Ja pērk lelli mazāk pazīstamai meitenītei, tad, protams, var vadīties pēc norādēm uz iepakojuma, kur būs norādīts, no kāda vecuma šī lelle ir piemērota. Tāpat var konsultēties ar pārdevēju, viņa zinās, kas šobrīd aktuāls, kas varētu patikt konkrētā vecumā.

Lelles veids un izskats ir viena lieta, kas jāņem vērā, bet tikpat svarīgi arī pievērst uzmanību tam, cik lelle ir kvalitatīva. Labāk izvēlēties vienu kvalitatīvu lelli, kas tiešām labi kalpos un neizjuks jau pēc neilga laika. Bērns lelli kustina, pārģērbj, tāpēc tai jāspēj izturēt šādas aktivitātes. Ļoti lētās lelles diemžēl ātri saplīst. Tāpat jāpārliecinās, ka uz iepakojuma ir CE marķējums, kas apliecinās, ka lelle atbilst Eiropas Savienībā spēkā esošajiem preču kvalitātes un drošības standartiem.

Dažādas lelles un to aksesuārus plašā izvēlē atradīsiet interneta veikala "XS Rotaļlietas" plauktos: https://www.xsrotallietas.lv/preces/lelles-aksesuari.html.

Leļļu apģērbi, aksesuāri un mājas
Bērnu rotaļlietu ražotāji arī padomājuši par to, lai mazajām leļļu īpašniecēm rotaļas būtu interesantas un daudzveidīgas, piedāvājot ļoti plašu apģērbu, aksesuāru un atribūtu klāstu. Iespējams nopirkt dažādas leļļu mājas, virtuves aprīkojumu, drēbes, aprūpes rīkus un citas lietas. Tās ir lietas, kas meitenēm patīk, jo var veidot dažādas situācijas, izspēlēt lomas, iekārtot mājiņu savai lellei. 

Ko meitenes iegūst, spēlējoties ar lellēm?
Lelles ir vienas no meiteņu iemīļotām rotaļlietām, jo ar to palīdzību tiek veidota zināma sociālo lomu izpratne. Meitenes redz, kā mamma saimnieko mājās, kā aprūpē bērnu, tāpēc viņām ir vēlme atdarināt. Protams, mammas un mājsaimnieces loma nav vienīgā, kas jāiepazīst, jo mūsdienās sievietēm ir tik daudz iespēju izpausties un veidot savu karjeru, hobijus un dzīvi, tomēr sava sievišķīgā kodola apzināšanās nav nekas slikts. 

Veikalos pieejamās lelles nav tikai pēc viena vizuālā standarta, kas varētu radīt kompleksus vai veidot meitenes apziņā kādus stereotipus. Lelles tie veidotas arvien daudzveidīgākas, ar izteiktāku individualitāti, kā dažādu profesiju pārstāves un ar dabiskākiem ķermeņiem, lai mazinātu iespēju, ka lelle neveselīgi ietekmē meitenes pašapziņu. Tāpēc spēlēšanās ar lellēm kļūst par īstu iedzīvojumu, kas var būt tik dažāds, cik vien pati mazā lelles saimniece to vēlas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)