Banner 980x90

Salacgrīvas novadā aizvadīta sociālo dienestu vadītāju vasaras skola

Aizvadītajā nedēļā, 6. un 7.augustā, Salacgrīvas novada viesu mājās Kraukļi notika Latvijas pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības (LPSDVA), SIA "Trīs V" un Salacgrīvas novada domes organizētā vasaras skola – apmācības sociālo dienestu vadītājiem, kurā piedalījās Latvijas pašvaldību sociālo dienestu vadītāji.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Salacgrīvas novada pašvaldības informācijas daļas vadītāja Ilga Tiesnese, vasaras skolas dienas bija karstas un arī apmācības tēma visnotaļ nopietna - Sniegt zināšanas par iekšējās kontroles sistēmas elementiem, pārrunāt un izvērtēt iespējas esošās iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanai un izskatīt dažādu iestāžu praksi iekšējās kontroles sistēmas uzturēšanā.

Apmācības sociālo dienestu vadītājiem vadīja SIA "Trīs V" lektore un konsultante iekšējā audita, vadības kvalitātes un pieaugušo apmācību jautājumos – Aija Rieba.

Lai radītu kopības sajūtu un tuvāk viens otru iepazītu, vasaras skolas dalībnieki veidoja piecus apļus – vispirms Rīgas, tad Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales plānošanas reģions.

Kad sapazīšanās notikusi, klātesošos uzrunāja Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs "priecājos, ka esat izvēlējušies mūsu novadu kā semināra vietu. Apzinos jūsu uzdevumus un misiju un zinu - jūsu ikdienas darbs nav no vieglajiem. Sveicu jūs Salacgrīvas novadā un lai izdodas labi pastrādāt un atpūsties."

Savukārt Latvijas pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības (LPSDVA) valdes priekšsēdētāja Iveta Sietiņsone uzsvēra, cik svarīgs ir pašvaldības vadības un sociālā dienesta kopdarbs "ļoti gribētos, lai šī savienība – pašvaldības vadītājs un sociālais dienests būtu labs, jo mums ir ļoti nepieciešama pašvaldības vadītāja atbalsts un sapratne."

"Paldies ka esat ieradušies pie mums visiem novadiem", sacīja Salacgrīvas novada sociālā dienesta vadītāja Anita Holma, "mūsu darbs ir kā maratons – mēs skrienam tikai pa sev zināmām takām un savācam visu labo un slikto. Šī varbūt ir tā vieta un tas laiks, kur un kad visu skrējienā savākto varam atstāt."

Kad izskanējušas uzrunas, bez liekas pauzes vadības grožus savās rokās pārņēma lektore un konsultante iekšējā audita, vadības kvalitātes un pieaugušo apmācību jautājumos – Aija Rieba, viņa uzsvēra "šajās dienās svarīgi ir trīs V – vērtīgs laiks, virzība un viegli. Mēs esam šeit, lai augtu, mācītos un domātu labas domas!"

Pēc kārtīga darba, pirmās dienas vakarā viesi saulrietu sagaidīja pie jūras kempingā "Veczemju klintis", jo būt Salacgrīvā un nebūt pie jūras nemaz nevar!

Par iekšējās kontroles sistēmu sociālo dienestu vadītāji runāja abas apmācību dienas, pēc apliecību saņemšanas viesi apmeklēja ilgstošās uzturēšanās rehabilitācijas viesnīcu "Brīze" un ciemojās Salacgrīvas sociālajā dienestā.

"Šīs divas dienas bija saspringta darba un labas atpūtas pilnas," jau pēc apmācībām secina Salacgrīvas novada sociālā dienesta vadītāja Anita Holma, "bija tik daudz šanu - mācīšanās, darbošanās, domāšana, runāšana, analizēšana un vakarā lūgšana pie jūras, dziedāšana un dejošana."

Divas dienas paskrēja nemanot un nākamajā gadā pirmajā augusta ceturtdienā un piektdienā sociālo dienestu vadītāji tiksies  Rēzeknes novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)