Banner 980x90

Vecsalacās notika sacensības jāšanas sportā "Salacgrīvas kauss"

19.jūnijā Salacgrīvas novada Vecsalacās notika jau tradicionālās sacensības jāšanas sportā "Salacgrīvas kauss 2015", kuras organizē jātnieku klubs "Fēnikss", pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Salacgrīvas novada pašvaldības informācijas daļas vadītāja Ilga Tiesnese.

Kluba prezidente un sacensību galvenā organizatore Laura Tomsone stāsta "šis ir septītais Salacgrīvas kauss, kuru organizējam. Pirmos trīs gadus sacensības notika Lāņos, tad laiks bija brīnišķīgs, kad pārcēlāmies uz Vecsalacām, trīs gadus laiks mūs nelutināja, lija un bija vējains. Šogad mums ir paveicies un septītās "Salacgrīvas kausa" sacensības notiek burvīgā laikā. Nebija jāmeklē cisterna ar ūdeli, lai laistītu sacensību laukumu."

Kā liecina sacensību protokoli dalībnieku skaits šogad vislielākais – 37, kuri piedaloties dažādos maršrutos kopskaitā veica 50 startus. Dalībnieki no Valmieras, Bauskas, Iecavas, Ādažu, Saulkrastu, Iecavas un Salacgrīvas jātnieku klubiem. Jātnieku klubu Fēnikss šajās sacensībās pārstāvēja 12 dalībnieki. "Šogad mūsējo mazāk, dullāki zirgi un slinkāki bērni palikuši", smej Laura, "bet ja nopietni – sacensības šogad ir ātrāk, ir pats sezonas sākums, neesam vēl paguvuši satrenēties." Par labākajām no sava jātnieku kluba Laura uzskata Elīzu Ozoliņu un Kitiju Kreišmani.

Skanot svētku fanfarām Laura Tomsone atklāja šīs sacensības "šīs ir teniņsacensības un pirmais būs vadības maršruts, kurā piedalīsies 19 dalībnieki. Vēlu visiem veiksmi, drosmi un izturību!"

Pirms pirmā dalībnieka došanās laukumā Lara iepazīstināja ar tiesnešiem – galvenie šajās sacensībās - Jeļena Ļesnickaja un Raivis Jurašs, laukuma tiesnesis Roberts Udalovs no Igaunijas.
Sacensības atklāja un pirmā vadības maršrutā devās jātnieku kluba Fēnikss jātniece Katrīna Strautiņa.

Jau vēlā pēcpusdienā notika pēdējās sacensības, tās maršrutā, kurā šķēršļu augstums bija 110 centimetri, tajās piedalījās sešas dalībnieces, viņas savā starpā izcīnīja brīnišķīgas balvas – iespēju atpūsties atpūtas kompleksa Kapteiņu osta namiņos. Jātnieku kluba "Fēnikss" dalībniecei Kitijai Kreišmanei ceturtā vieta un dāvanas no laukuma tiesneša Roberta Udalova.

Kad apbalvoti uzvarētāji un veikts goda aplis, Laura ar gandarījumu sacīja "sacensības ir izdevušās - ir dalībnieki, skatītāji un emocijas, tas priecē. Esmu pateicīga savai komandai – tiesnešiem Jeļenai Ļesņickajai, Reinim Jurašam, Robertam Udalovam, meitenēm no Mazsalacas, kuras atveda puķes un rakstīja protokolus, palīgiem no Rūjienas un tepat Salacgrīvas. Ar viņiem esmu kopā jau no pirmajām sacensībām un bez viņiem es nevarētu izdarīt neko!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)